Τελευταίες Ειδήσεις

Οδεύοντας στον πρωτογονισμό


Ενώ σήμερα από παντού γίνονται προσπάθειες για ομοιόμορφη ανάπτυξη στον πολιτιστικό τομέα όλων των λαών, ενώ όλο και πιο επιτακτικά αναζητείται η ατομική ελευθερία και ολοκλήρωση, κάποιοι προσπαθούν να καταλύσουν την ανθρωπότητα με το φόβο της καταστροφής, που σέρνει πίσω του το έγκλημα και η βία, τα οποία σε πολλές χώρες αποτελούν τα διακριτικά χαρακτηριστικά τους.

Τι όμως οδήγησε σ’ αυτή την έξαρση της εγκληματικότητας και της βίας; Η θεοποίηση της βίας και η παραδοχή της, σήμερα, ως λύση σε πολλά καίρια προβλήματα, ανάγκασε πολλούς ανθρώπους στην υιοθέτησή της για επιδειξιομανία, εύκολο πλουτισμό και σε μία άνετη ζωή απαλλαγμένη από ανασταλτικούς παράγοντες όπως η φτώχεια, η ανέχεια και η υποαπασχόληση.

Σύμφωνα με ψυχολόγους και κοινωνιολόγους, μία από τις αιτίες που ευθύνονται για την εγκληματικότητα και την βία είναι η οικογένεια. Όταν τα παιδιά μεγαλώνουν πάνω σε υγιείς βάσεις και αρχές και ο ψυχικός τους κόσμος διαμορφώνεται με βασικούς πυρήνες επίδρασης, είναι πολύ δύσκολο αυτός ο άνθρωπος να παρεκκλίνει και να λειτουργεί αρνητικά. Από την άλλη μεριά, η τηλεόραση και το διαδίκτυο αποτελούν παράγοντες που προετοιμάζουν την παιδική ψυχή για το έγκλημα ως λύση στα προβλήματα του ανθρώπου.

Πλέον το έγκλημα δεν στηρίζεται στην ατομική πρωτοβουλία αλλά πήρε την μορφή του οργανωμένου εγκλήματος, δείχνοντας την φθοροποιό δύναμή του και φανερώνεται σε ποικίλες μορφές. Η βία έτσι, ήρθε να ενισχύσει τον αναρχισμό των νέων που γκρεμίζουν το καθετί αντί να φτιάχνουν τις προϋποθέσεις για μία καλύτερη ζωή, αντιλαμβανόμενοι ότι με αυτόν τον τρόπο δεν πηγαίνουμε μπροστά, αλλά οπισθοδρομούμε οδεύοντας στον πρωτογονισμό.

Σταματία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.