Τελευταίες Ειδήσεις

«Γήπεδο Κώστας Θεοχάρης» πλέον το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων


Το ασπρόμαυρο άλμπουμ των μπασκετικών αναμνήσεων στα Τρίκαλα ξεφυλλίστηκε το πρωί του Σαββάτου 29 Οκτωβρίου 2022 στο ««Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης Κώστας Θεοχάρης». Ένα γήπεδο που φιλοξένησε από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 τα όνειρα και την ισχυρή θέληση τρικαλινών παραγόντων και παικτών για ανάπτυξη του αγαπημένου αθλήματος στα Τρίκαλα, με πρωτεργάτη τον αείμνηστο Κώστα Θεοχάρη. Ο Δήμος Τρικκαίων, κατόπιν αιτήματος του συλλόγου των Παλαίμαχων του Α.Ο Σπόρτινγκ Τρικάλων, ονοματοθέτησε το κλασικό τσιμεντένιο γήπεδο προς τιμή του «λάτρη και στελέχους» του μπάσκετ αλλά και του αθλητισμού γενικότερα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πινακίδα. Δόθηκε, έτσι, η ευκαιρία, σε πλήθος παικτών και παραγόντων που υπηρέτησαν το άθλημα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, να θυμηθούν τα πρώτα βήματα του μπάσκετ στα Τρίκαλα, με τη μέγιστη προσφορά, όπως τονίστηκε, του εκλιπόντος Κώστα Θεοχάρη.

Η σεμνή τελετή χρωματίστηκε από τις αναμνήσεις με φανέλες και υλικό του θρυλικού ΑΟ Σπόρτινγκ των Τρικάλων, ομάδας που, μαζί με άλλες, πρωτοστάτησε στη γέννηση και ανάπτυξη του αθλήματος σε όλον τον νομό Τρικάλων.

Χαιρετισμοί

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μιχάλης Λάππας χαρακτήρισε ως «γιορτή για τον τοπικό αθλητισμό» την ημέρα ονοματοθεσίας του γηπέδου, υπενθυμίζοντας την προσφορά του Κώστα Θεοχάρη. Σε ανάλογο κλίμα οι χαιρετισμοί των πρ. αντιδημάρχων Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων Εφης Λεβέντη και Ακη Αναστασίου, με αναμνήσεις για τον εκλιπόντα σε αθλητικό και επαγγελματικό επίπεδο, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας, αναφερόμενος και στη σημαντικότητα της εκδήλωσης.
Ο γιος του Μίλτος Θεοχάρης (με τη συνεργασία της οικογένειας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση) ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, τους ανιτδημάρχους του Αθλητισμού και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Φόρη Ρόμπο. Αναφέρθηκε, επίσης,σε στιγμές του παρελθόντος, μνημονεύοντας εκλιπόντα στελέχη του τρικαλινού μπάσκετ και καλωσορίζοντας τους παίκτες και παράγοντας που τίμησαν την εκδήλωση, με ορισμένους να έρχονται στα Τρίκαλα και από άλλα μέρη της χώρας.
Αναμνήσεις ξετύλιξαν άνθρωποι του τρικαλινοί μπάσκετ, όπως οι Κώστας Θάνος, Γιάννης Τίκος, ενώ υπήρχε και βίντεο με παλιότερα φωτογραφικά στιγμιότυπα από στιγμές του τρικαλινού μπάσκετ με πρωτεργάτη τον Κώστα Θεοχάρη. Ακολούθησε ένας μίνι αγώνας ανάμεσα σε παλαίμαχους του μπάσκετ των Τρικάλων.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.