Τελευταίες Ειδήσεις

Χρ. Μιχαλάκης: Επενδύουμε στην ενημέρωση σε θέματα Πολιτικής Προστασίας


Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία της  Π.Ε. Τρικάλων

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές δράσεις Πολιτικής Προστασίας στα σχολεία του Νομού, μία πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το πρωί της Τρίτης έγινε παρουσίαση στο 1ο Λύκειο Τρικάλων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, του Διευθυντή Δ.Ε. Τρικάλων κ. Αλέξανδρου Καπανιάρη, του Διοικητή της Π.Υ. Τρικάλων κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου και του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Τρικάλων κ. Στέφανου Φωλίνα.

Οι συγκεκριμένες δράσεις ξεκίνησαν έχοντας ως βάση, την σταθερή βούληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Π.Ε. Τρικάλων για την προστασία των πολιτών και την συνεχή και άμεση ενημέρωσή τους σε θέματα εκτάκτων αναγκών και συνθηκών. Η ενημέρωση μαθητών – μαθητριών και εκπαιδευτικών πάνω σε θέματα Πολιτικής Προστασίας αποτελεί βασικό πυλώνα αυτής της προσπάθειας και σε αγαστή συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές δράσεις.

Σε αυτές παρουσιάζονται σε όλες τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θέματα εκτάκτων αναγκών, φυσικών καταστροφών, θεομηνιών, τεχνολογικών ατυχημάτων και αρωγής.

Πραγματοποιούνται δια ζώσης ενημερώσεις - παρουσιάσεις, εντός μίας διδακτικής ώρας σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού, από τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Τρικάλων, με παράλληλη, αλλά όχι δεσμευτική παρουσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων.

Για να επιτευχθεί αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα ενημέρωσης η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Τρικάλων έχει δημιουργήσει μια ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος για την δράση, έτσι ώστε να δηλώσουν όλα τα σχολεία του νομού Τρικάλων μέρα και ώρα υλοποίησης της δράσης.

Στόχος είναι η ενημέρωση των μαθητών και των καθηγητών σε θέματα πολιτικής προστασίας, όπως πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση φυσικών καταστροφών, θέματα αρωγής και διαχείριση κινδύνου, προάγοντας πάντα το πνεύμα συνεργασίας και εθελοντισμού.

Αναφερόμενος στην συγκεκριμένη δράση ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης υπογράμμισε πως «η Πολιτική Προστασία είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους. Η ενημέρωση πάνω σε ζητήματα που την αφορούν, αποτελεί βασική στόχευση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Π.Ε. Τρικάλων και μέσω της συνεργασίας μας με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, έχουμε την ευκαιρία να απευθυνθούμε και να ενημερώσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, μία σημαντική πρωτοβουλία που θα συνεχιστεί και το ερχόμενο διάστημα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, επενδύουν στα έργα, επενδύουν στην ετοιμότητα, επενδύουν στην ενημέρωση σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, με γνώμονα την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.