Τελευταίες Ειδήσεις

« Τα ΄μαθες τα νέα δημότη….»


Δια στόματος δημάρχου κάπου με την έναρξη του καλοκαιριού- αρχές Ιουνίου,αν δεν κάνω λάθος- είχε ειπωθεί πως η ανάθεση του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων στον εργολάβο,δεν περιλαμβάνει και το πλύσιμο-απολύμανση των κάδων ,γιατί θ’ανέβαινε κατά πολύ το κόστος!

Ο εργολάβος -είπε ο δήμαρχος- δεν διαθέτει τέτοιο μηχάνημα- άραγε γιατί;- διαθέτει όμως ο δήμος και θα το δώσει προς χρήση.

Αγαπητοί συνδημότες,

Πέρασε το καλοκαίρι και αυτή η ενέργεια στην πράξη ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί!

Οι κάδοι απορριμμάτων-μιλάω πάντα για τους τροχήλατους πλαστικούς κάδους- στο σύνολό τους παραμένουν άπλυτοι,σε άθλια κατάσταστη χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός!

Επειδή και στο παρελθόν έχω ασχοληθεί με το θέμα αυτό- τότε λόγω μέτρων Covid, υπήρχε μια στοιχειώδης μέριμνα με ψεκασμούς και το μέγεθος του προβλήματος είχε κατά τι αμβλυνθεί- δράττομαι της ευκαιρίας και πάλι σήμερα ,μετά και τις πρόσφατες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, με τους υπερφορτωμένους κάδους,αλλά και με τα διάσπαρτα σκουπίδια πέριξ των κάδων-να το αναδείξω και πάλι, σε μια προσπάθεια προστασίας της υγείας μας,της φυσικής μας ομορφιάς ,αλλά και του πολιτιστικού πλούτου της πόλης μας. Σε μια προσπάθεια αποτροπής της απαξίωσης αλλά και της δυσφήμησης της περιοχής μας ανά τον κόσμο ,καθ΄ότι τυγχάνουμε τουριστικός προορισμός!

Κύριοι της δημοτικής αρχής,

Επιτέλους δείξτε την απαιτούμενη εαισθησία, εντάξτε τον καθαρισμό-απολύμανση των κάδων στις άμεσες προτεραιότητές σας,αποτρέποντας έτσι τον κίνδυνο μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων.

Προασπίστε την υγεία μας ,κυρίως των μικρών παιδιών, που γνωρίζετε πως σε πολλές γειτονιές -μη έχοντας άλλη επιλογή- παίζουν δίπλα σ’αυτούς τους κάδους που αποτελούν εστίες μόλυνσης,με προσέλκυση και ανάπτυξη εντόμων,τρωκτικών και αδέσποτων ζώων!!! Τουλάχιστον στη δική μου γειτονιά,ως παράδειγμα – Ασκληπιού 20-22- αυτό συμβαίνει καθημερινά με σωρεία μικρών παιδιών να ξεφαντώνουν δίπλα από δύο κάδους που εκπέμπουν αφόρητη δυσοσμία!!!

Υ.Γ. 1. Με την ευκαιρία απευθύνω και έκκληση προς όλους μας, να τοποθετούμε τα απορρίμματα σε καλά κλεισμένους και ανθεκτικούς σάκους,να τοποθετούνται μέσα στους κάδους με τρόπο που να επιτρέπει να ξανακλείνει το καπάκι ομαλά,γεγονός που μειώνει την δυσοσία ,αλλά και τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών.

2. Πρέπει να γνωρίζουμε επίσης, πως τα υγρά που χύνονται ,από τις απρόσεχτα κλεισμένες σακκούλες των σκουπιδιών,μένουν μέσα στους κάδους και δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηριδίων αλλά και δυσοσμίας.

3. Η εναπόθεση των σκουπιδιών εκτός των κάδων ,δημιουργεί περαιτέρω οπτική ρύπανση,αλλά και περαιτέρω μόλυνση της περιοχής.

 

                                                              Σας ευχαριστώ.

                                               Γράφει ο Κώστας Πρεβέντης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.