Τελευταίες Ειδήσεις

Νέα πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΣ: «Στην Ελλάδα χτυπούν τους μετανάστες με ρόπαλα, τους πυροβολούν και τους πετούν στη θάλασσα»


Προκαλεί το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών κατηγορώντας την Ελλάδα ότι είναι αυτή που κακομεταχειρίζεται τους μετανάστες. 


Με όπλο τα ψέμματα η Τουρκία περνά στην αντεπίθεση μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν διεθνώς για τους γυμνούς και κακοποιημένους μετανάστες στον Έβρο. Ούτε λίγο, ούτε πολύ το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών κάνει το άσπρο... μαύρο και παραποιεί την αλήθεια, κάνοντας λόγο για «βία που ασκεί η Ελλάδα στους μετανάστες – ακόμα και σε γυναίκες ή παιδιά- κατάσχοντας τα ρούχα και τα χρήματά τους»Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΣ, αφού αρχικά αναφέρεται στον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη «του οποίου η χώρα βρίσκεται συχνά στην ατζέντα για απάνθρωπες μεταχειρίσεις κατά των μεταναστών, εφαρμόζει για άλλη μια φορά τακτικές διαχείρισης της αντίληψης χρησιμοποιώντας φωτογραφίες απογυμνωμένων μεταναστών για τις οποίες δεν υπάρχει ούτε τοποθεσία, ούτε ημερομηνία», τονίζει:


«Γνωρίζουμε καλά πόσο απελπισμένη είναι η Ελλάδα, μετά την ομιλία του Προέδρου μας, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δόθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που απεικονίζει τις απάνθρωπες μεταχειρίσεις της Ελλάδας. Είναι πολύ προφανές ότι η Ελλάδα προσπαθεί να καλύψει τις συστηματικές παράνομες απωθήσεις που κάνουν συστηματικά κατάσχοντας όλα τα υπάρχοντα των μεταναστών- συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων, του τηλεφώνου, της ταυτότητας και των διαβατηρίων τους- πετώντας τους στη θάλασσα, παίρνοντας όλα τα ρούχα τους και παπούτσια, χτυπώντας τους γυμνούς με ρόπαλα, τραυματίζοντάς τους με συσκευές ηλεκτροσόκ, πυροβολώντας τους με σφαίρες από καουτσούκ ή βάζοντάς τους σε φθαρμένες σωσίβιες λέμβους. Εδώ και χρόνια είναι αυτή η απάνθρωπη μεταχείριση και οι ενέργειες της Ελλάδας». 


Επίσης η ανακοίνωση κάνει λόγο για «εικόνες και διεθνείς αναφορές που απεικονίζουν τρυπημένα σκάφη, μετανάστες που έχουν υποστεί κακοποίηση, ακόμη και πυροβολισμούς με στόχο να τους σκοτώσουν. Μόλις τον περασμένο μήνα τρύπησαν τη βάρκα μιας ομάδας μεταναστών- ήταν μέσα και μωρά-που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ιταλία από τον Λίβανο. Έχοντας χάσει όλα τα τιμαλφή τους, αυτοί οι άνθρωποι οδηγήθηκαν στον θάνατο. Ο 9 μηνών Asim και ο 4χρονος αδελφός του, Abdulvahap, έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα αυτής της απάνθρωπης μεταχείρισης. Τώρα, η Ελλάδα αδυνατεί να δώσει εξηγήσεις, στην παγκόσμια σκηνή, για αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες και προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στην Τουρκία μέσω συκοφαντιών», καταλήγει η προκλητική ανακοίνωση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.