Τελευταίες Ειδήσεις

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΣΕ ΔΙΗΜΕΡΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Ο Δήμαρχος του Δήμου  Μετεώρων Θεόδωρος Γ. Αλέκος παρευρέθηκε σε διημερίδα του Δικτύου Πόλεων με ποτάμια και του Δήμου Δέλτα σε συνεργασία με την Πολυτεχνική σχολή του ΑΠθ με θέμα την κλιματική αλλαγή στις πόλεις στις οποίες διαθέτουν ποτάμια.

Στις Δυτικές ακτές του Θερμαϊκού κόλπου βρίσκεται ένας από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Ελλάδας, το Εθνικό πάρκο Δέλτα Αξιού, ένα μοναδικό μωσαϊκό από θαλάσσια και ποτάμια συστήματα αλλά και εκτεταμένες καλλιέργειες στις οποίες ζουν και τρέφονται εκατοντάδες είδη άγριας πανίδας

Συζητήθηκαν καίρια και κρίσιμα ζητήματα τα οποία απασχολούν τους παραποτάμιους και παραλίμνιους δήμους ενώ ανέπτυξαν τις απόψεις τους καθώς και πιθανές λύσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Η αύξηση της θερμοκρασίας, η αύξηση των πυρκαγιών, η αύξηση των θανάτων από  καρδιοπάθειες καθώς και η μεγαλύτερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για ανάγκες κάθε οικισμού λόγω αυξημένης θερμότητας, είναι μόνο κάποιες από τις σοβαρές επιπτώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψιν.

Η ξήρανση των λιμνών και η μείωση της στάθμης των ποταμών στο ελληνικό δίκτυο δήμων με ποτάμια αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα για το οποίο η εύρεση λύσεων για την αντιμετώπισή του έχει τεθεί σε άμεση προτεραιότητα.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων σε μία βόλτα με καράβι, δώρο του οικοδεσπότη Δημάρχου κ. Γιάννη Ιωαννίδη, που διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τις ομορφιές του υδροβιότοπου, να δει τις εκτάσεις με τις μυδοκαλλιέργειες και να συζητήσει μαζί με κοινωνικούς φορείς, πολιτικούς και επιστήμονες για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κλιματική αλλαγή καθώς και πιθανές λύσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση των επιπτώσεων.







 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.