Τελευταίες Ειδήσεις

Κε Δημήτρη Κ. Παπαστεργίου. Δήμαρχε Τρικκαίων, Πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμμα;



Αξιότιμε κε Δήμαρχε

Παρακολούθησα με προσοχή, μέσω διαδικτύου, τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25-10-2022. Υποβλήθηκε ερώτηση, προσωπικά προς εσάς, από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Σπανό και Καΐκη, σχετικά με το σε ποιό στάδιο βρίσκεται η δωρεά Δεληλίγκα. Η απάντησή σας ήταν ότι ‘’υπάρχουν ορισμένα τεχνικά προβλήματα στα υπάρχοντα κτήρια’’. Επίσης δηλώσατε ότι ‘’ο Μπάμπης και η Γιάννα έκαναν ένα εκκλησάκι, το οποίο είναι χωρίς άδεια και για το λόγο αυτό καθυστερεί η μελέτη’’.

Κε Δήμαρχε ας πάρουμε τα πράγμα από την αρχή για το πώς ξεκίνησε η ανέγερση του Ιερού Ναού.

Κατά πρώτον θέλω να κάνω γνωστό ότι για τα υπάρχοντα κτήρια υπήρχει άδεια, που είχα βγάλει εγώ, διότι στο συγκεκριμένο ακίνητο λειτουργούσε για πολλά χρόνια ‘’Παιδότοπος’’. Συνεπώς για το θέμα αυτό δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Όσον αφορά τώρα την ανέγερση του Ιερού Ναού, θέλω να κάνω γνωστά τα εξής.

Στις 5-4-2019, όταν υπογράφηκε το Συμβόλαιο της Δωρεάς, στη σελίδα 5 του συμβολαίου, υπάρχει ο όρος ότι εντός του ακινήτου θα ανεγερθεί μικρός Ναός με δαπάνες των δωρητών. Στις 5-5-2020 σας επισκέφθηκα στο γραφείο σας με τον μηχανικό μου (κ. Δημήτριο Μούρκα) να σας ενημερώσω για την έναρξη ανέγερσης του Ιερού Ναού. Η απάντησή σας ήταν ότι ‘’επειδή ο χώρος ανήκει στη κυριότητα του      

Δήμου, η άδεια θα εκδοθεί στο όνομα του Δήμου’’. Μετά παρέλευση τριών (3) ημερών βρέθηκα πάλι, μαζί με τον μηχανικό μου, στο γραφείο σας για να σας κάνω γνωστό τη θέση στην οποία θα ανεγερθεί ο Ιερός Ναός, ενώ νωρίτερα ο μηχανικός μου είχε ενημερώσει τις τεχνικές υπηρεσίες για το θέμα αυτό. Σας είπα δε να έρθετε ο ίδιος να δείτε το σημείο στο οποίο θα ανεγείρονταν. Η απάντησή σας ήταν ‘’Δεν χρειάζεται’’. Όσο για την έκδοση της άδειας μου είπατε ‘’Μπάμπη, θα σε πείραζε να μην βγάλουμε ξεχωριστή άδεια για τον Ναό, αλλά να συμπεριληφθεί και ο Ναός στην όλη μελέτη και να εκδοθεί ενιαία άδεια; Για την εκσκαφή δε θα στείλω την Τσάπα του Δήμου’’. Η απάντησή μου ήταν ‘’δεν έχω κανένα πρόβλημα’’.

Έτσι στις 7-8-2020 ξεκίνησε η εκσκαφή των θεμελίων και στις 19-9-2020 έγινε η θεμελίωση από εσάς τον ίδιο, ο δε Αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και τον π. Άνθιμο, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού της πόλης, παρόντων εμού και της συζύγου μου Γιάννας.

Κατά τη συνεδρίαση λοιπόν του Δημοτικού Συμβουλίου της 25-10-2022, απαντώντας στη σχετική ερώτηση των κ.κ. Σπανού και Καΐκη, σχετικά με την καθυστέρηση υλοποίησης της  Δωρεάς μας, είπατε ότι ρίχνω ευθύνες σε εσάς και στον αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη.

Και απαντώ εγώ αξιότιμε κε Δήμαρχε

Πώς να μη ρίξω ευθύνες και στους δυό σας (Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο), όταν ο κ. Αντιπεριφερειάρχης σε συνέντευξή του στην τοπική εφημερίδα ‘’Πρωϊνός Λόγος’’ (δημοσιογράφος κ. Ευαγγ. Κάκια) στις 21-7-2021 δήλωνε ότι το έργο θα ξεκινήσει στο τέλος του 2021;!!  Για να κάνει αυτή τη δημόσια δήλωση σημαίνει ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, άλλως ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είπε ψέμματα.

Και πώς να μη ρίξω ευθύνες και στους δυό σας (Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο), όταν ο ίδιος ο Περιφερειάρχης (κ. Αγοραστός), ευχαριστεί δημοσίως διά του τύπου εσάς και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου στις 4-5-2022 για τη σύνταξη της μελέτης κατασκευής του έργου;!! Άρα προφανώς ο κ. Αγοραστός ενημερώθηκε ψευδώς. Διότι

για να φθάσει στο σημείο ο κ. Περιφερειάρχης να σας ευχαριστήσει, σήμαινε ότι η μελέτη μαζί με την έκδοση της άδειας ήταν έτοιμη.

Και εν πάσει περιπτώσει, κε Δήμαρχε, εάν η σχετική μελέτη για την έκδοση της άδειας δεν ήταν έτοιμη στις 4-5-2022, ημέρα που απηύθυνε ευχαριστίες ο κ. Περιφερειάρχης προς όλους τους φορείς που θα συμμετέχουν στο έργο μέχρι και στις 25-10-2022 που σας ετέθη η σχετική ερώτηση από τους κ.κ. Σπανό και Καΐκη (παρέλευση ενός εξαμήνου), δεν μπορούσε να συνταχθεί η μελέτη και να εκδοθεί η άδεια;

Γίνεται φανερό λοιπόν ότι το θέμα της ανέγερσης του Ιερού Ναού από εμένα και τη σύζυγό μου αποτελούν, για εσάς και γι’ αυτούς που σας περιβάλλουν, δικαιολογία και ‘’προφάσεις εν αμαρτίαις’’.

 Τέλος αξιότιμε κε Δήμαρχε θα ήθελα τόσο εμένα, όσο και τους Συλλόγους ΑμΕΑ, αλλά και το κοινό της πόλης μας, να κάνετε γνωστό δημόσια πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμμα;  


 

 

Μπάμπης Δ. Δεληλίγκας

Π. Αντινομάρχης και Αντιδήμαρχος Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.