Τελευταίες Ειδήσεις

Επιτυχείς συναυλίες της Μικτής Νεανικής Χορωδίας Καρδίτσας στην Ιταλία

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η περιοδεία που πραγματοποιεί η Μικτή Νεανική Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης αυτές τις ημέρες  κερδίζοντας τις εντυπώσεις, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη για σειρά συναυλιών στη Molise και την Puglia της Ιταλίας.

Από 3 μέχρι 10 Οκτωβρίου 2022  πραγματοποιούνται συναυλίες στο Filignano (Icernia) και στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2019, την Μatera ( Sabato 9 Ottobre) σε εκκλησίες, Auditorium κλπ.

Oι συναυλίες στο Filignano, την πατρίδα του μεγάλου Ιταλού Αμερικανού Mario Lanza παρουσιάστηκαν στις 7 και 8 Οκτωβρίου στον Καθεδρικό Ναό.

Μετά τις πολύ επιτυχημένες περσινές εμφανίσεις της Μικτής Χορωδίας στη νότια Ιταλία, ταξιδεύει και φέτος με σκοπό την δημιουργία και διεύρυνση της χορωδιακής μουσικής.

 

 Δώδεκα νεαροί χορωδοί καταρτισμένοι με μεράκι και αγάπη για την πολυφωνία καταθέτουν μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της Ελληνικής ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ Μουσικής από την αρχαία ελληνική μουσική, μονοφωνική και πολυφωνική βυζαντινή, καθώς και σύγχρονη πολυφωνική ελληνική μουσική.

Συγκεκριμένα, τιμητική πρόσκληση συμμετοχής έλαβε και φέτος ο Νίκος Ευθυμιάδης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας για να παρουσιάσουν πέντε συναυλίες στη «Μεγάλη Ελλάδα» της Νοτίου Ιταλίας.

 

Την Ελλάδα  εκπροσωπεί σε αυτή την περιοδεία η Νεανική Μικτή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας- Κων/νος Ευθυμιάδης που από 3 έως 10 Οκτωβρίου 2022 παρουσιάζει πρόγραμμα ελληνικής εκκλησιαστικής και κοσμικής μουσικής, πολυφωνικής και μονοφωνικής, από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα δίνοντας έμφαση στην ελληνική μουσική και τους έλληνες συνθέτες.

   Η Μικτή Νεανική Χορωδία Καρδίτσας, που λειτουργεί στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδίας και Διευθυντών Χορωδίας με άτομα ηλικίας 18-30 ετών, είναι ένα καινούριο φωνητικό σύνολο που φιλοδοξεί να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στη χορωδιακή ζωή.







 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.