Τελευταίες Ειδήσεις

Παραλήρημα στα τουρκικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Σολτς στην Αθήνα


Εκνευρισμός επικρατεί στην Τουρκία για την επίσκεψη Σολτς στην Αθήνα και τις δηλώσεις που ακολούθησαν από τον Γερμανό καγκελάριο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν τα τουρκικά ΜΜΕ στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι τα γερμανικά άρματα μάχης Marder θα κατευθυνθούν στον Έβρο διότι εκεί κρίνουν οι ένοπλες δυνάμεις ότι θα είναι πιο χρήσιμα.



Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για το θέμα ότι «η Αθήνα θα στείλει άρματα στα σύνορα με την Τουρκία», με την εφημερίδα Hurriyet να σχολιάζει ότι ο Σολτς στήριξε τις ελληνικές θέσεις.


Η εφημερίδα Milliyet αναφέρει ότι «η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά».


Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global ανέφερε: «O καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, στην Αθήνα συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη και φυσικά στην ατζέντα υπήρχε και η Τουρκία. Ο Σολτς υποστήριξε τις θέσεις της Αθήνας η οποία στρατιωτικοποιεί τα νησιά ενάντια στις διεθνείς συνθήκες. Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως τα άρματα που θα παραληφθούν από τη Γερμανία θα μεταφερθούν στην Αλεξανδρούπολη, που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία».


Επίσης, ανέφερε: «Ο Μητσοτάκης για άλλη μια φορά επιτέθηκε στην Τουρκία και ισχυρίστηκε πως τα στρατιωτικοποιημένα νησιά δεν αποτελούν απειλή για κανέναν».



 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.