Τελευταίες Ειδήσεις

Εργατικά Σωματεία Τρικάλων: Δεν «προσαρμοζόμαστε» στη Βαρυχειμωνιά που μας ετοιμάζουν! Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!


Δυναμική εκκίνηση από τα σωματεία των Τρικάλων , μπροστά σ’ ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων ενάντια στην ακρίβεια , την ενεργειακή φτώχεια και την υπεράσπιση του εισοδήματος, με βασικό σταθμό την πανελλαδική-πανεργατική απεργία  στις 9 Νοέμβρη , δόθηκε με τη μαζική σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων . 

Στη σύσκεψη  το «παρών» έδωσαν τα Συνδικάτα Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών  , Οικοδόμων, οι Σύλλογοι Ιδιωτικών Υπαλλήλων , Μισθωτών Λογιστών , το σωματείο εργαζομένων στη ΒΙΟΣΕΡ , το παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου , η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας Τρικάλων (ΕΙΝΚΥΤ) ,  οι σύλλογοι Συνταξιούχων  ΙΚΑ και Δημοσίου , η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» ,  το Σωματείο  Ξυλουργών –Επιπλοποιών , η ένωση ΕΒΕ Καλαμπάκας 

Στη σύσκεψη μεταφέρθηκε πείρα από τη δράση των σωματείων, από τους προβληματισμούς των συναδέλφων για το πώς θα βγει ο χειμώνας με όλη αυτή την εκρηκτική κατάσταση, αλλά και η αποφασιστικότητα το οργανωμένο συνεπές και αγωνιστικό κίνημα να πάρει την υπόθεση στα χέρια του , να μην «προσαρμοστεί» στη Βαρυχειμωνιά που μας ετοιμάζουν! 

            Οι εκπρόσωποι των σωματείων και των μαζικών λαϊκών φορέων  στάθηκαν στις τοποθετήσεις τους  στην αντιμετώπιση της προπαγάνδας κυβέρνησης-εργοδοσίας λέγοντας πως « η  ενεργειακή φτώχεια και στην ακρίβεια που δεν αποτελούν φυσικό φαινόμενο που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Δεν είναι ούτε σύγχρονο ούτε ρεαλιστικό να στριμώχνουμε τη ζωή μας σε ¨VOUCHER & PASS¨ να σφίγγουμε ξανά και ξανά το ζωνάρι! Δεν ανεχόμαστε την σύγχρονη σκλαβιά! Εμείς θα τους κάνουμε το χειμώνα δύσκολο!  Ανάβουμε τη «φωτιά» της αλληλεγγύης και του αγώνα!»

Ταυτόχρονα  έγινε  συζήτηση για τη  διαλυτική κατάσταση στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, που για ακόμη μία φορά η γνωστή πλειοψηφία σέρνεται στα δικαστήρια για διορισμό διοίκησης, αναβάλλοντας την εκλογο- απολογιστική συνέλευση  ( Συνέδριο). Τονίστηκε πως όλες οι αγωνιστικές δράσεις και μάχες  συνδέονται με την αντιμετώπιση διάλυσης, της νοθείας , της αλλαγής συσχετισμών στο ΕΚΤ ,ώστε να αποτελεί σπίτι και κέντρο αγώνα των εργατών και όχι παραμάγαζο κυβερνήσεων και εργοδοτών.

Κοινή ήταν η πεποίθηση πως απαιτείται τα σωματεία με κάθε τρόπο να μάχονται  για την ενημέρωση όλων των εργαζομένων αλλά και για να εξασφαλίσουν την ενεργή συμμετοχή τους στη μάχη αυτή, αναδεικνύοντας την ανάγκη η απεργία να αποτελέσει σταθμό αποφασιστικής κλιμάκωσης της πάλης για αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας.

        Σημαντικοί ενδιάμεσοι σταθμοί μέχρι την απεργία είναι οι  συνελεύσεις , συσκέψεις , περιοδείες των σωματείων  που μαζί με κλαδικές και τοπικές κινητοποιήσεις που μπορούν να δώσουν πνοή στη μάχη για

 

           

           

           

Συγκεκριμένα , για τη συνέχεια της δράσης των σωματείων αποφασίστηκε :

        ● Στήριξη στην κινητοποίηση των Συνταξιούχων ενάντια  στους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος  και αίτημα «ρεύμα φθηνό για όλο το λαό» τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη , στη ΔΕΗ

● Συλλαλητήριο ενάντια στην ακρίβεια , τη  Δευτέρα 10 Οκτώβρη ,στις 18:00 , στην πλατεία  Ρήγα Φεραίου  των Τρικάλων

Τετάρτη 9 Νοέμβρη – Πανελλαδική & πανεργατική Απεργία -Απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00πμ  στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.