Τελευταίες Ειδήσεις

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Ακάρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ μετά τις απειλές της Τουρκίας


Συνάντηση είχε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.


Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δυο ανδρών μετά από πολύ καιρό και ενώ έχει μεσολαβήσει  η κλιμάκωση της προκλητικής ρητορικής της Τουρκίας.Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία επαφή των Παναγιωτόπουλου και Ακάρ ήταν τον περασμένο Ιούλιο, επίσης σε σύνοδο του ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη, όπου είχαν συζητήσει να πέσουν οι τόνοι.


Υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.


Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, συναντήθηκε επίσης στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και με τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.


Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ουκρανία και την Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον κ. Στόλτενμπεργκ για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιθετική ρητορική της τουρκικής ηγεσίας. Υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις αυτές υπονομεύουν την ενότητα και τη συνοχή της Συμμαχίας, και την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή σε μια κρίσιμη συγκυρία.


Ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι πάγια θέση της Ελλάδας είναι η συνεννόηση και ο διάλογος με βάση το Διεθνές Δίκαιο και την αρχή καλής γειτονίας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.


Τέλος, νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίν Λάμπρεχτ και τον Γάλλο ομόλογό του, Σεμπαστιάν Λεκορνί.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.