Τελευταίες Ειδήσεις

Άρτα: Ξυλοκόπησε 15χρονο συμμαθητή του στο σχολείο και τον άφησε παράλυτο


Ένα παιδί 15 ετών δέχτηκε σφοδρή επίθεση από ένα συμμαθητή του, ο οποίος του χτυπούσε το κεφάλι στα κάγκελα με αποτέλεσμα το παιδί να έχει παραλύσει από την αριστερή πλευρά και έναν χρόνο μετά να προσπαθεί να αποθεραπευτεί.


Υποβασταζόμενος ο 15χρονος Βαγγέλης, προσπαθεί να φτάσει μέχρι το κρεβάτι του νοσοκομείου.


Παράλυτος από την αριστερή πλευρά, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων, μήνες μετά την επίθεση που δέχτηκε από συμμαθητή του στο προαύλιο του σχολείου την ώρα του διαλείμματος.


Μητέρα 15χρονου: Τον χτύπησε με μπουνιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού και μετά τον έπιασε κεφαλοκλείδωμα

Στην αρχή 15χρονος δέχτηκε από τον βίαιο συμμαθητή του χτύπημα στο κεφάλι με την μπάλα του μπάσκετ.


Όταν διαμαρτυρήθηκε, ο νταής του κατάφερε μια λαβή και άρχισε να του χτυπά το κεφάλι στα σιδερένια κάγκελα.


Εκείνη την ώρα, όπως καταγγέλλουν οι γονείς του 15χρονου, δεν υπήρχε καθηγητής στο προαύλιο του σχολείου, ενώ ο διευθυντής αρκέστηκε σε μια παρατήρηση σε θύμα και θύτη.


Ο Βαγγέλης διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.


Οι γονείς καταγγέλλουν πως, την πρώτη ημέρα νοσηλείας, οι γιατροί του νοσοκομείου Άρτας δεν δέχτηκαν εξαρχής την κατάλληλη ενημέρωση για το περιστατικό από το σχολείο.


Σύμφωνα με τη μητέρα του 15χρονου οι γιατροί γνώριζαν μόνο για το χτύπημα στο κεφάλι με την μπάλα.


Ο 15χρονος Βαγγέλης ένιωσε να παραλύει το αριστερό του χέρι και το αριστερό του πόδι δύο μέρες μετά το περιστατικό και ζήτησε από τους γονείς του να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο ξανά.


Τότε διαπιστώθηκε ότι ο 15χρονος είχε υποστεί ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ ο Βαγγέλης περιέγραψε ο ίδιος όλο το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού που υπέστη στους έκπληκτος γιατρούς του νοσοκομείου Άρτας.


Τέσσερις ημέρες μετά το περιστατικό ο νταής συμμαθητής υπέστη την τιμωρία της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος και πήρε μεταγραφή για άλλο Γυμνάσιο της περιοχής. Για τον άγριο ξυλοδαρμό του 15χρονου μέσα στο σχολείο, παρενέβη εισαγγελέας.


Ταυτόχρονα και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας διενήργησε ΕΔΕ για να διερευνήσει τυχόν ευθύνες του γυμνασιάρχη και των καθηγητών, αφού το άγριο κι επικίνδυνο αυτό περιστατικό συνέβη στο προαύλιο του σχολείου, σε διάλειμμα του μαθήματος.


Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Γιάννενα.


Στην εξέλιξη αυτή αντέδρασε η ΕΛΜΕ Άρτας, η οποία με ψήφισμα εκδήλωσε τη στήριξή της στους καθηγητές του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.