Τελευταίες Ειδήσεις

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ TURNATUR

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Dusseldorf της Γερμανίας η θεματική έκθεση τουρισμού TURNATUR, από τις 26-08-2022 έως τις 04-09-2022.

Ο Δήμος Μετεώρων εκπροσωπήθηκε από τον κ. Νικολογιάννη Σπύρο – ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα Τουρισμού και Οικονομικών. Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε παρουσία με δικό της περίπτερο στο οποίο φιλοξένησε και το Δήμο Μετεώρων.

Η επισκεψιμότητα κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα με έμφαση στις δραστηριότητες φύσης και τον Caravan Tourism (τροχόσπιτα), ως ειδική κατηγορία τουρισμού.

Όσον αφορά το Δήμο Μετεώρων, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του κ. Νικολογιάννη, μεγάλη απήχηση είχε ο νεοσύστατος χάρτης με τα μονοπάτια των Μετεώρων, ο διεθνής αγώνας Trail MTR (Meteora Trail Running) και το σύνολο του πολιτιστικού αποθέματος του δήμου, όπως αυτά προβλήθηκαν και προτάθηκαν.

Πλην της τριήμερης συμμετοχής στην εν λόγω έκθεση, ο κ. Νικολογιάννης επισκέφθηκε το Δήμο του Solingen κατόπιν επιθυμίας και υλοποίησης της υπόσχεσής του προς την κα Ζαχαράκη Ιωάννα – Δήμαρχο Solingen στο πλαίσιο της διεύρυνσης της συνεργασίας των δύο δήμων. Η κα Ζαχαράκη παρείχε άριστη φιλοξενία με ξενάγηση στα βασικά επισκέψιμα σημεία της πόλης, γνωριμία με τα μονοπάτια του δήμου, συνάντηση με τα ιδρυτικά μέλη της Ακαδημίας Αξιών και με υπευθύνους τουρισμού του Δήμου Solingen. Πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με το στρατηγικό σχεδιασμό του δήμου και των μεθόδων με τις οποίες οι ιθύνοντες προσπαθούν να δημιουργήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τουρισμό.










Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.