Τελευταίες Ειδήσεις

 
O
φόβος της λευκής σελίδας

Οδηγός Λογοτεχνικής Γραφής

Συγγραφέας: Νίκος Μάντζιος

Σελίδες: 200

Μαλακό εξώφυλλο

Τιμή λιανικής: 15,90 €

ISBN: 978-618-5638-16-0

 

Τι είναι αυτό που μας καλεί να γράψουμε; Τι είναι αυτό που μας καλεί να γεμίσουμε τη «λευκή σελίδα» με τις σκέψεις, τις επιθυμίες ή τα όνειρά μας; Ποιες σκέψεις δημιουργούνται εμπρός στην ασίγαστη επιθυμία να δημιουργήσουμε και να μοιραστούμε ιστορίες; Άραγε είναι ο συγγραφέας μόνος και αβοήθητος απέναντι στο ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ;

Αυτό το βιβλίο φιλοδοξεί να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά, αλλά και να δώσει σε όσους γράφουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να επιτύχουν το σκοπό τους!

Το λευκό μιας αγράμματης (κυριολεκτικά και μεταφορικά) σελίδας, με μόνη την προσθήκη μιας λέξης, της πρώτης λέξης, παύει να τρομάζει.

Η συγγραφή είναι μια μαγική, σχεδόν αλχημιστική διαδικασία που προσκαλεί αλλά και προκαλεί το συγγραφέα να αναμετρηθεί μαζί της αλλά και να αναμετρηθεί με τις λέξεις, να βάλει τα όρια του και να μετατρέψει μια άμορφη σκέψη σε …χρυσό, σε ένα κείμενο έτοιμο να διαβαστεί, να συγκινήσει, να προβληματίσει, να τέρψει.

Τα βασικά εργαλεία του συγγραφέα είναι οι λέξεις, αυτές οι κοινότυπες, καθημερινές λέξεις με τις οποίες όμως γράφτηκαν έργα που έκαναν τους δημιουργούς τους αθάνατους.

Στο βιβλίο αυτό ο Νίκος Μάντζιος, ο οποίος διδάσκει και ο ίδιος Δημιουργική Γραφή μοιράζεται τα μυστικά της προετοιμασίας, της διαδικασίας και της τελικής αποτύπωσης του λογοτεχνικού κειμένου στο χαρτί.

Συμβουλές, παραινέσεις, τρόποι διαχείρισης, επεξηγηματικές τεχνικές αλλά και μια σειρά από εξαιρετικές ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΡΑΦΗΣ περιλαμβάνονται επίσης στο περιεχόμενο του βιβλίου αυτού που φιλοδοξεί να περιορίσει αν όχι να εξαφανίσει τον ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ!

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα Νίκο Μάντζιο

 

Ο Νίκος Μάντζιος γεννήθηκε στην Πύλη Τρικάλων. Σπούδασε μαθηματικά στη Ρώμη. Παρακολούθησε σεμινάρια συμβουλευτικής ψυχιατρικής, Αφηγηματικής Τέχνης και Δημιουργικής γραφής. Ασχολήθηκε με την μετάφραση και διερμηνεία στα Ιταλικά και Ισπανικά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων στην Ειδική Αγωγή και στην Αθλητική Αναψυχή και Ψυχολογία. Διδάσκει μαθηματικά σε δομές της Ειδικής Αγωγής, συντονίζει εργαστήρια Δημιουργικής γραφής, επιμελείται λογοτεχνικής επιφυλλίδας στον τοπικό τύπο και ραδιοφωνικής εκπομπής για το βιβλίο.

Έχει εκδώσει: «Βλέπε οπισθόφυλλο», μικροδιηγήματα (Απόπειρα, 2017),«Θρύλοι και παραμύθια από την Μεσαιωνική Ισπανία» (Απόπειρα, 2018),«Βράδυ Τετάρτης», ανθολογία μικροδιηγήματος στην οποία συμμετείχε και έκανε και την επιμέλεια (Απόπειρα, 2018) και «Ο εξομολόγος του Θεού», σπονδυλωτό μυθιστόρημα (Απόπειρα, 2019). Το τελευταίο μεταφράστηκε και στα αγγλικά και κυκλοφορεί στην Amazon.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.