Τελευταίες Ειδήσεις

Με χειρότερους όρους φέτος η καθαριότητα στα σχολεία του Δήμου


Η κυβέρνηση δείχνοντας τις προθέσεις της προκειμένου να μειώσει ακόμα περισσότερο το λειτουργικό κόστος των σχολείων ,αποφάσισε την πρόσληψη λιγότερων καθαριστών-τριών σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Συγκεκριμένα  στις 114 σχολικές μονάδες του Δήμου Τρικκαίων  την περασμένη χρονιά εργάζονταν 108 καθαρίστριες  (33μόνιμεςκαι 75 ορισμένου χρόνου) ενώ φέτος προβλέπεται να εργασθούν 94 καθαρίστριες (30 μόνιμες ,60 ορισμένου χρόνου και 4 με τρίωρη απασχόληση)δηλ.  14εργαζόμενες λιγότερες    τη στιγμή μάλιστα  που τη νέα σχολική χρονιά 5 νηπιαγωγεία και 15 δημοτικά  θα λειτουργούνε  με διευρυμένο  ωράριο μέχρι τις 5.30 το απόγευμα.

Τα  ίδια τα στοιχεία αναδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα  καθαριότητας και υγιεινής που θα αντιμετωπίσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας. Σε αυτή τη διαχρονικά δύσκολη κατάσταση οι εργαζόμενες καθαρίστριες δίνουν τον καλλίτερο εαυτό τους,   «τεντώνονται» στην κυριολεξία  για να προλάβουν δύο και τρία  σχολεία τη μέρα.

Αρκετά πια με την πολιτική που αντιμετωπίζει τα μορφωτικά δικαιώματα και τις ανάγκες σε προσωπικό και υποδομές με το ζύγι του κόστους –οφέλους.

Η  Λαϊκή Συσπείρωση αναδεικνύοντας το παραπάνω ζήτημα   στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απαίτησε από  τη Δημοτική Αρχή να πάρει  τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες  , ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες καθαριότητας  στα σχολεία  με εργαζόμενους πλήρους ωραρίου και μόνιμης απασχόλησης. 

 

 

Λαϊκή Συσπείρωση Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.