Τελευταίες Ειδήσεις

Αξιέπαινο παράδειγμα μιας ουτοπίας


Πρόσφατα, σε άρθρο του, ο αρχισυντάκτης της καθημερινής αναφέρθηκε στην πολιτική, η οποία δεν προσελκύει πια τα καλύτερα μυαλά αλλά και στους ταλαντούχους και χαρισματικούς ανθρώπους οι οποίοι αποφεύγουν κάθε ανάμιξη με την πολιτική, προτάσσοντας πρώτα από όλα την οικογένεια τους και την ιδιωτικότητά τους.


Πράγματι, τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι η πολιτική ανακυκλώνει τους ίδιους ανθρώπους, με παρόμοια οράματα, σκέψεις και παρελθόν αλλά με διαφορετικό χρώμα σημαίας.


Η κοινωνία, έχει ανάγκη να αλλάξει, άλλωστε οι ίδιες οι καταστάσεις το επιζητούν. Και αν κάποτε η ψήφος κληροδοτούνταν από γενιά σε γενιά τώρα κληροδοτείται και το επάγγελμα του πολιτικού. Με αυτόν τον τρόπο όμως δεν βαδίζουμε μπροστά, μένουμε στάσιμοι, αφού οι ίδιες οι απόψεις και τα έργα μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο.


Βλέπεις, οι μορφωμένοι και αξιόλογοι άνθρωποι προτιμούν την ηρεμία τους, περιορίζονται στη δουλειά τους, στις απαιτήσεις της καθημερινότητας και έχοντας ανεπτυγμένη την κρίση τους και την πνευματική τους ικανότητα, δεν μπορούν να συνυπάρξουν με τέτοιου είδους ανθρώπους. Έτσι, ζουν όσο μπορούν αποτραβηγμένοι από τα κοινά ευρύνοντας διαρκώς τον ορίζοντα των σκέψεων τους.


Αν σκεφτούμε τώρα πόσο θα άλλαζε η κοινωνία μας από ένα χαρισματικό ηγέτη σίγουρα θα εκπλησσόμασταν από τα αποτελέσματα και τις εξελίξεις.  Ο αληθινά μορφωμένος διακατέχεται από αδέσμευτες απόψεις, δέχεται τη διαφορετικότητα και δεν δρα υποσκάπτοντας τη ζωή του άλλου. Δεν περηφανεύεται και δεν κομπάζει για τον εαυτό του. Παντού οι πράξεις του προδίδουν το χαρακτήρα και την αξία του. Δεν είναι ισχυρογνώμον και δογματικός αλλά πρόθυμος να συμπληρώνει συνέχεια το ψυχοπνευματικό του υπόβαθρο.


Ο μορφωμένος λοιπόν συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση της ανθρωπότητας σε κάθε τομέα και επηρεάζει θετικά σε μεγάλο βαθμό τους γύρω του, κάνοντάς τους να προσπαθούν να τον φτάσουν και να τον μοιάσουν. Αποτελεί αξιέπαινο παράδειγμα και πρότυπο, που υιοθετώντας τις τακτικές του, ο καθένας θα μπορούσε να πάει μπροστά και να επιζήσει.


Σταματία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.