Τελευταίες Ειδήσεις

ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ



Τα στελέχη της Ν.Δ. και τα φιλικά προς αυτή ΜΜΕ πανηγυρίζουν που το θέμα των υποκλοπών ,με κυρίαρχο την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη, προέδρου του τρίτου κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου, δεν βρίσκεται ψηλά στα θέματα ενδιαφέροντος των πολιτών.                                                                                              Ψάχνοντας για επιχειρήματα ανακάλυψαν,  και το προβάλλουν χωρίς «τσίπα»,  ότι η σταθερότητα της χώρας είναι πάνω από τις δημοκρατικές ελευθερίες, ότι η ευημερία των πολιτών δικαιολογεί και καμμιά τηλεφωνική επισύνδεση προέδρου κόμματος   προκειμένου να εκβιάζεται αυτό το  κόμμα για να συμπληρώσει  την πολυπόθητη αυτοδυναμία που κατά την γνώμη τους θα επιφέρει σταθερότητα και ευημερία…..!

Που καταντήσαμε στη χώρα που γέννησε την Δημοκρατία !!!   

Βέβαια οι επικοινωνιολόγοι της ΝΔ και του πρωθυπουργού γνωρίζουν καλά ότι είναι αναμενόμενο να μην είναι ψηλά στο ενδιαφέρον των πολιτών, γιατί πρώτον οι πολίτες δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν  τόσο γρήγορα και εν μέσω  καλοκαιρινών διακοπών, ότι ο κεντρώος φιλελεύθερος πρωθυπουργός τους υπέκλεπτε μέσω της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών τηλεφωνικές συνομιλίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για να το εκβιάζει και να το κρατά σε ομηρία.  Θα το συνειδητοποιήσουν σιγά σιγά και έτσι σιγά σιγά θα χάνεται   η αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του. Δεύτερον είναι απόλυτα φυσιολογικό ο πολίτης να ενδιαφέρεται για την βιωσιμότητα του νοικοκυριού του και την οικονομική του επάρκεια.  Όμως δεν αδιαφορεί για τα θέματα Δημοκρατίας.  

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΥΗΜΕΡΊΑ  είναι οι δύο  όψεις του ίδιου νομίσματος.                                                                                                 Για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ο Σεβασμός στους θεσμούς, στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στις Δημοκρατικές Ελευθερίες, δεν μπαίνει καν στην ζυγαριά με άλλα αγαθά. Είναι αδιαπραγμάτευτη επιλογή, ενσωματωμένη στο DNA μας. Όσοι υποτιμούν την αντίδραση των πολιτών στην κάθε είδους θεσμική εκτροπή, την καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων και την παραβίαση του Συντάγματος γρήγορα θα αντιληφθούν την μεγάλη απάτη της ψευδαίσθησης τους.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη ως επικεφαλής της ΕΥΠ για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και  όλου του ΠΑΣΟΚ από την  συγκεκριμένη Υπηρεσία.

Οι αντιφάσεις του δείχνουν την ενοχή του. Οι ισχυρισμοί ότι η επισύνδεση (!!!)  ήταν νόμιμη, αλλά λάθος δεν στέκει στον διάλογο. Αν κάτι είναι νόμιμο γιατί να είναι λάθος; Κι αν νόμιμα η ΕΥΠ υπέκλεπτε συνομιλίες προέδρου κοινοβουλευτικού κόμματος, τότε γιατί εκδιώχτηκε ο διοικητής της,  ο μετακλητός ανιψιός και οι υπόλοιποι;                                                                                                                              Προσπάθησαν να μετατρέψουν τον πρόεδρό μας από θύμα σε θύτη και τον κατηγόρησαν γιατί δεν πάει να ενημερωθεί στα κρυφά,  κατ΄ιδίαν  από τον κ. Γεραπετρίτη υπουργό Επικρατείας, που όμως δημόσια δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τον λόγο της παρακολούθησης. Σε τι θα τον ενημέρωνε;                                                                                                                               Έμπλεξαν ξένες πρεσβείες που τους διέψευσαν ρεζιλεύοντας την χώρα και υπονομεύοντας την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σε μια ταραγμένη για τα εθνικά θέματα περίοδο. Υπονόησαν ότι ο Ανδρουλάκης μπορεί και να ήταν  εθνικός κίνδυνος  για το τρίμηνο των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ.

ΝΤΡΟΠΗ …. κ. Μητσοτάκη.                                                                                                                     Το επιτελικό σας κράτος βυθίστηκε στο παρακράτος της δεξιάς,  απωλέσατε την δήθεν αθωότητα του φιλελεύθερου κεντρώου πολιτικού και το επιτελικό παρακράτος σας θα σας ακολουθεί αφαιρώντας σιγά – σιγά τα τελευταία ψήγματα της αξιοπιστίας σας.                                                                                                                     Αλήθεια σε τι διαφέρετε από τον κ. Τσίπρα; Η υπονόμευση των θεσμών, είτε κάποιος  βάλει  κατά των πολιτικών αντιπάλων επιδιώκοντας να μπούνε   πέντε –έξι  φυλακή για να κερδίσει εκλογές, είτε χειραγωγεί  τα ΜΜΕ,  είτε υποκλέπτει τηλεφωνικές συνομιλίες για να εκβιάζει και να κρατεί  σε ομηρία ένα άλλο κόμμα είναι  σε όλες τις εκδοχές της, πράξη   αντιδημοκρατική  αποκρουστική και κατακριτέα. Έχετε την δυνατότητα να άρετε το αδιέξοδο του απορρήτου, όπως σας ζήτησε ο πρόεδρος  του ΠΑΣΟΚ για να μάθει ο ελληνικός λαός τον λόγο της παρακολούθησης. Δεν το τολμάτε.

Για μας στο ΠΑΣΟΚ που αγωνιστήκαμε για την Δημοκρατία, τον θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας, την θωράκιση των Ανεξάρτητων Αρχών δεν διαφέρετε, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ,  είστε ίδιοι.

 Γι΄ αυτό καλούμε τους πολίτες να δώσουν εκλογική δύναμη στο ΠΑΣΟΚ ώστε η χώρα να αλλάξει σελίδα , να μην διαχωρίζεται η Δημοκρατία από την Ευημερία, την Ανάπτυξη, την Σταθερότητα και το κοινωνικό Κράτος. Να μην χρησιμοποιείται η ΕΥΠ για την εξόντωση η τον εκβιασμό των πολιτικών αντιπάλων αλλά  να προστατεύει τους πολίτες και την χώρα από τους πραγματικούς κινδύνους. Και τέλος ελπίζουμε  να έχουν  καταλάβει ότι το ΠΑΣΟΚ και ο  Ν. Ανδρουλάκης δεν εκβιάζονται ώστε να μην ξανά επιχειρήσουν   άλλο θεσμικό ατόπημα.    

                                                                                                           Λώρεν Κασσοπούλου  

                                                                                                            Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ                                                                                                 

                                                                                               

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.