Τελευταίες Ειδήσεις

Η Καλαμπάκα τιμά τον Πολιούχο της-Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Καλαμπάκας με την λιτάνευση  της ιεράς Εικόνος και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος το βράδυ της Τετάρτης παρουσία πλήθους πιστών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Στην πλατεία  Ρήγα Φερραίου, τελέστηκε η Αρτοκλασία και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο ενώ προηγουμένως  ο  Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων αναφέρθηκε στην εορτή του Πολιούχου  και ευχαρίστησεόλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου.

Στη λιτανεία συμμετείχαν επίσης οι Σεβ. Μητροπολίτες, Λαγκαδᾶ, Λητῆς καὶ Ῥεντίνης κ. ΠΛΑΤΩΝ, Καστορίας κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ, κληρικοί και μοναχοί.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου κύρια ἡμέρα τῆς ἑορτής τὸ πρωΐ καὶ ὥρα 7.00΄, θὰ ψαλῇ ὁ πανηγυρικὸς Ὄρθρος, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Σερρῶν καὶ Νιγρίτης κ. ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ὁ ὁποῖος θὰ ἐνδυθῇ τὰ ἱερὰ Ἄμφια εἰς τὸν Σολέα καὶ θὰ προεξάρχῃ τῆς πολυαρχιερατικῆς θ. Λειτουργίας, ἐνῷ τὸν θεῖον λόγον θὰ κηρύξῃ ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδᾶ, Λητῆς καὶ Ῥεντίνης κ. ΠΛΑΤΩΝ.

















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.