Τελευταίες Ειδήσεις

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Μουζακίου, τιμά τον Άγιο Ιερομάρτυρα Σεραφείμ, Αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, στο Φανάρι (τόπος μαρτυρίου του Αγίου).

Η γιορτή θεσπίστηκε το 1936 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Ιεζεκιήλ. Έτσι, σήμερα το πρωί, με θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φαναρίου, η Ακολουθία του Όρθρου, Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και Αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου στον Εκκλησιαστικό περίβολο.

Στη συνέχεια έγινε Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Φαναριώτισσας - Πετριλιώτισσας και της Τιμίας Κάρας του Αγίου στους δρόμους του Φαναρίου, με μπροστάρηδες Ιερωμένους, αρκετούς εκπροσώπους της πολιτικής, αυτοδιοικητικής, στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου μας και πλήθος κόσμου να συμμετέχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής – Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, οι Βουλευτές κ. Γιώργος Κωτσός, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρία Καραμπέκου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αποστολία Αγγελάκη και κ. Γιώργος Φούντας, ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Αριστοτέλης Σπάνιας, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας κ. Νίκος Καραγιάννης, κ. Αθανάσιος Ακρίβος, η επικεφαλής συνδυασμού του Δ. Μουζακίου κ. Ολυμπία Διαμαντοπούλου, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, τοπικών συλλόγων κ.α..

Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις άρχισαν στο Φανάρι το Σάββατο (24/9/2022), με τέλεση Εσπερινού, όπου κατά τη διάρκεια οι πιστοί άδραξαν της ευκαιρίας – όπως άλλωστε έγινε και σήμερα - να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Φαναριώτισσας-Πετριλιώτισσα και την χαριτόβρυτο Κάρα του Αγίου Ιερομάρτυρα Σεραφείμ.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.