Τελευταίες Ειδήσεις

Συνάντηση Σκρέκα-Συνδέσμου υδραυλικών Τρικάλων για το κρίσιμο ζήτημα της ενέργειας


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο γραφείου του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στα Τρίκαλα, κατόπιν πρόσκλησης του, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου υδραυλικών νομού Τρικάλων Νίκο Βαλομάνδρα και τον επιστημονικό συνεργάτη του συνδέσμου Ιωάννη Μπετούνη.

Το θέμα της συνάντησης ήταν οι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας για την θέρμανση των οικιών, ενόψει του επερχόμενου χειμώνα. Ο Υπουργός ζήτησε από τον Σύνδεσμο υδραυλικών να καταθέσει προτάσεις, σχετικά με τους τρόπους που μπορεί να γίνει η εξοικονόμηση ενέργειας. Μια σειρά βιώσιμων και ρεαλιστικών προτάσεων δόθηκαν στον Υπουργό, με την συζήτηση να κινείται γύρω από αυτές και τις τεχνικές λεπτομέρειες για την κάθε πρόταση.

Μερικές από τις προτάσεις που δόθηκαν στον Υπουργό ήταν η τοποθέτηση θερμοστατικών κεφαλών στα θερμαντικά σώματα, η τοποθέτηση εξωτερικού αισθητηρίου, η σωστή ρύθμιση των εστιών καύσης, μέσω της ανάλυσης καυσαερίων κ.λπ. Όλες οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από τον Υπουργό και η συνέχεια της συζήτησης γύρω από αυτές, θα διεξαχθεί με νέο ραντεβού που θα ορισθεί εντός του μήνα, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο υπουργείο με την συμμετοχή αρμόδιας επιτροπής. Πέραν των προτάσεων αυτών, θα γίνει αναλυτικότερη συζήτηση με την αρμόδια επιτροπή για το θέμα της εκπομπής των καυσαερίων από τις εστίες καύσης, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.