Τελευταίες Ειδήσεις

Στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ όλα τα παιδιά της - «Ανήσυχοι» οι γιατροί για την υγεία της


Στο κάστρο του Μπαλμόραλ έχουν μεταβεί ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα όπως και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ενώ από στιγμή σε στιγμή καταφθάνει και ο πρίγκιπας Χάρι με τη σύζυγό του. 


Οι γιατροί της βασίλισσας Ελισάβετ «είναι ανήσυχοι» για την κατάσταση της υγείας της και «συνέστησαν να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση» στην κατοικία του Μπαλμόραλ στη Σκωτία, ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.


Σύμφωνα με τους New York Times, ο κορωνοϊός που κόλλησε η βασίλισσα τον περασμένο Φεβρουάριο, την έχει «εξουθενώσει».


Όπως σχολίασε δημοσιογράφος του BBC, «υπάρχει ένας βαθμός σοβαρότητας που δεν έχουμε δει στο παρελθόν, το γεγονός ότι η ανακοίνωση εξεδόθη όταν συνήθως το παλάτι είναι τόσο απρόθυμο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υγεία της βασίλισσας». 



«Η διατύπωση της ανακοίνωσης...και η μετακίνηση των πιο σημαντικών μελών της βασιλικής οικογένειας προς το Μπαλμόραλ, προς τη βασίλισσα, όλα αυτά υποδηλώνουν ένα ξεκάθαρο βαθμό ανησυχίας για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας». 


«Έπειτα από νέα αξιολόγηση το πρωί, οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτής Μεγαλειότητας και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση. Η βασίλισσα συνεχίζει να αισθάνεται άνετα στο Μπαλμόραλ», αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.



Τα μέλη της στενής της οικογένειας έχουν ενημερωθεί, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση με την οποία υποβαθμίζονται οι φήμες ότι η βασίλισσα είχε πτώση.




Το BBC διέκοψε τη ροή του προγράμματός του


Στο μεταξύ, το BBC διέκοψε το πρόγραμμά του και μεταδίδει εκτάκτως ειδήσεις για τη βασίλισσα Ελισάβετ.


Το πρόγραμμα «διακόπηκε» για να ενημερώσει τους θεατές ότι «οι γιατροί ανησυχούν» για την υγεία της Αυτού Μεγαλειότητας, μετά από δήλωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ το απόγευμα της Πέμπτης.



Την Πέμπτη, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν σε δήλωση ότι «Μετά από περαιτέρω αξιολόγηση σήμερα το πρωί, οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτού Μεγαλειότητας και της συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση.


Όταν ρωτήθηκε για την ξαφνική αλλαγή από το Bargain Hunt, το BBC ανέφερε ότι «Δεν έχουμε κανένα σχόλιο για αυτό».



Την ανησυχία τους εκφράζουν Λιζ Τρας και Κιρ Στάρμερ


«Ολόκληρη η χώρα ανησυχεί», μετά τις εξελίξεις σχετικά με την υγεία της βασίλισσας, δήλωσε η Λιζ Τρας.



«Οι σκέψεις μου βρίσκονται με την Μεγαλειότητά της την βασίλισσα και την οικογένειά της», δήλωσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ εκφράζοντας την βαθιά του ανησυχία και προσθέτοντας ότι συμμερίζεται με ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τις ελπίδες για την ανάρρωσή της.



Τι προβλέπεται αν η Ελισάβετ πεθάνει στο κάστρο Μπαλμόραλ


Σύμφωνα με το Reader's Digest, αν η βασίλισσα πεθάνει ενώ βρίσκεται στο κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία, θα πρόκειται για την πιο περίπλοκη κατάσταση.


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι σκωτσέζικες τελετουργίες θα λάβουν χώρα αμέσως μετά τον θάνατό της. Θα μεταφερθεί στο Holyroodhouse στο Εδιμβούργο και στη συνέχεια στο Royal Mile της πόλης στον καθεδρικό ναό του St. Giles για μια τελετή, προτού επιβιβαστεί στο βασιλικό τρένο για το Λονδίνο.


Οι Βρετανοί πιθανότατα θα περιμένουν κατά μήκος της διαδρομής για να πετάξουν λουλούδια και να υποβάλουν τα σέβη τους καθώς θα περνάει το τρένο της. Εάν μάλιστα δεν είναι δυνατή η μεταφορά της με τρένο, το φέρετρό της θα μεταφερθεί με αεροπλάνο και θα υπάρξει τελετή για να υποδεχτεί τη σορό της όταν το αεροπλάνο προσγειωθεί στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.