Τελευταίες Ειδήσεις

Έρχονται ανατιμήσεις έως 7% στο ράφι


Ποδαρικό με ανατιμήσεις σε τουλάχιστον 500 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως είναι τα τρόφιμα, κάνει ο Σεπτέμβριος, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό.


Οι συνεχείς ανατιμήσεις, σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια, στο φυσικό αέριο και στα καύσιμα, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα ακρίβειας. Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναζητούν τρόπους έτσι ώστε να περιορισθούν οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, που έχει προκαλέσει ένα ισχυρό πλήγμα στις ευάλωτες οικονομικά ομάδες.


Το μοναδικό όπλο που έχει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση είναι οι έλεγχοι, οι οποίοι αναμένεται να συνεχισθούν με αμείωτη ένταση σε όλη την αγορά και σε όλη την αλυσίδα παραγωγής, εμπορίας και πώλησης προϊόντων. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με νόμο, τα καταστήματα πώλησης τροφίμων, όπως είναι τα σούπερ μάρκετ, δεν θα πρέπει να πωλούν τα προϊόντα τους με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021, οπότε και ξεκίνησε η ενεργειακή κρίση.


Την ίδια στιγμή, αρκετοί καταναλωτές υποστηρίζουν πως, παρότι οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος είναι σημαντικές, οι τιμές των προϊόντων όχι απλώς δεν μειώνονται, αλλά, αντιθέτως, συνεχίζουν να αυξάνονται σε ποσοστό που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά το 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.