Τελευταίες Ειδήσεις

Εκδρομή στην Ιερά Μονή Προυσού στο Καρπενήσι πραγματοποίησε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχάβας «Η Παλαιοπαναγιά».

Τα μέλη του Συλλόγου αναχώρησαν το πρωί της Κυριακής από το πάρκιγνκ του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμπάκας και μετά από κάποιες ενδιάμεσες στάσεις έφτασαν στον κύριο προορισμό τους την Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας στον Προυσό Καρπενησίου.

Η Μονή η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα  προσκυνηματικά κέντρα της Ορθοδοξίας καθώς φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας η οποία είναι έργο του Ευαγγελιστού Λουκά. Καθημερινά συρρέει πλήθος κόσμου προκειμένου να προσκυνήσει και να λάβει την ευλογία της από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και πιστούς από όλο τον κόσμο.

Το μοναστήρι γιορτάζει στις 23 Αυγούστου που  είναι η απόδοση της γιορτής της «ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ». Απέχει μόλις 28 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι και 55 χιλιόμετρα από  το Αγρίνιο. Η μονή στέκει από τον 9 αιώνα μ.Χ.  μεγαλόπρεπα στις άκρες ενός απόκρημνου βράχου των Ευρυτανικών βουνών. Η θέα αλλά και  η μορφολογία της περιοχής είναι τέτοια που θα καταπλήξουν κάθε προσκυνητή αλλά και επισκέπτη. Η μονή διαθέτει εκτός των άλλων ξενώνες για τους επισκέπτες αλλά και μουσείο όπου εκτίθενται εικόνες του 15ο και 16ο αιώνα, εκκλησιαστικά κειμήλια και χειρόγραφα αλλά και μέρος του οπλισμού του Γεώργιου Καραϊσκάκη.

Μετά την Μονή και το μεσημεριανό φαγητό οι εκδρομείς επισκέφθηκαν το Καρπενήσι όπου έκαναν μια στάση για καφέ και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο για την επιστροφή.

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχάβας «Η ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑ» ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή την πολύ όμορφη και γεμάτη εμπειρίες εκδρομή αλλά και το τουριστικό γραφείο Tsiatsios Tours για την συνεργασία.

























Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.