Τελευταίες Ειδήσεις

Ιερό Μνημόσυνο στην Διάβα για τον π. Γεώργιο Στέφα.

Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος & Τριών Νεομαρτύρων Διάβας τελέστηκε το Ιερό Μνημόσυνο για τον μακαριστό π. Γεώργιο Στέφα, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων, με αφορμή την συμπλήρωση πέντε ετών από την κοίμησή του.

Ο π. Γεώργιος υπήρξε άνθρωπος του Θεού. Όλη του η παρουσία, ο λόγος, οι πράξεις, είχαν ως γνώμονα τον ευαγγελικό λόγο. Μάλιστα, ακτινοβολούσε καλοσύνη, ταπείνωση και πραγματική πνευματικότητα. Ήταν τέτοιο το πνευματικό του ύψος που με τα χαρίσματα που του δώρισε ο Θεός ανάπαυε στο πετραχήλι του πολλούς πιστούς.

Στον Ιερό Ναό λειτούργησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Μακρής, με καταγωγή από το Φλαμπουρέσι, που διακονεί στην Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας και συγκεκριμένα στην πόλη Graz και συνδέεται φιλικά με τον εφημέριο της Διάβας. Στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στις εορτές των πρώτων ημερών του Δεκαπενταύγουστου με καταληκτική εκείνη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθώς και στις νέες προκλήσεις που δέχτηκε η Εκκλησία τα τελευταία έτη με την πανδημία του ιού.








 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.