Τελευταίες Ειδήσεις

Οι μεγάλοι άνδρες δημιουργούν τα γεγονότα, ενώ οι μικροί μιλάνε για αυτά!!!!

 


Προ  κοροναϊού   το Μάιντς της Γερμανίας των 200.000 κατοίκων ήταν από τις πιο υπερχρεωμένες  πόλεις της Γερμανίας, με ετήσια ελλείμματα που ξεπερνούσαν το ένα δις ευρώ.

Μετά ωστόσο  τα τρελά έσοδα από τους φόρους της  ΒiοΝΤech λόγω εμβολίου για τον  κοροναϊό,  τα ταμεία της πόλης γέμισαν με ταχύτητα φωτός. Και αυτό, διότι στο Μάιντς έχει έδρα η βιοτεχνολογική εταιρεία  ΒiοΝΤech.  Έτσι η πόλη αλλά και το κρατίδιο Ρηνανία -Παλατινάτο ξεπερνούν τα ελλείμματα και προγραμματίζουν μια σειρά από σημαντικά επενδυτικά σχέδια, ώστε οι πολίτες να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τι κάνει λοιπόν η δημοτική αρχή του Μάιντς για το καλό των πολιτών?

Δωρεάν συγκοινωνία ,ενίσχυση κοινωνικής πρόνοιας, μείωση φόρου για τα κατοικίδια , ένα νέο μουσείο Ιωάννη Γουτεμβέργιου,(διότι σε αυτή την πόλη έζησε και μεγαλούργησε.)

Ακόμα αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων, ανακαίνιση πισινών και δημοσίων τουαλετών , εκσυγχρονισμός γυμναστηρίων . Βλέπουμε όλοι μας ότι έχει τέτοιες δομές για τους πολίτες...

Ακόμα στην πόλη υπάρχουν 15.000 φοιτητές και οι τοπικές αρχές διέθεσαν πρόσφατα 300 στρέμματα γης για την ανέγερση μιας νέας πανεπιστημιούπολη βιοτεχνολογίας. Στόχος είναι η δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εργασίας  για ειδικούς από ολόκληρο τον κόσμο.

Ακόμα η τοπική αρχή χαμηλώνει τους συντελεστές φορολόγησης επιχειρήσεων ,μιας και τα κρατίδια έχουν δική τους πολιτική φορολόγησης.

Έχει να πει  κάτι κάποιος  από όλους εμάς τους πολίτες του δήμου Μετεώρων? Η δική μας δημοτική αρχή  έχει ,στα χρόνια που διοικεί, κάνει κάποια σκέψη για σχέδια βιώσιμης ανάπτυξης από τα εκατομμύρια τουριστών που επισκέπτονται τον δήμο μας υπέρ των πολιτών?

Από την Δευτέρα που πέρασε εργολάβος έπιασε δουλειά στα Τρίκαλα για να αποδώσει στους δημότες την καινούργια κεντρική πλατεία κι όχι μόνο. Όλοι οι πολίτες των Τρικάλων  περιμένουν τον Δεκέμβριο για να έρθουν έσοδα ,( Μύλος των Ξωτικών).

Ξαναρωτάω λοιπόν! Τι έχουμε κάνει εμείς στο θέμα των έργων και των επενδύσεων υπέρ των πολιτών?

Να σας πω εγώ λοιπόν!

Μιλάμε για σαλιγκάρια και για πτυχία...Μέχρι εκεί φτάνει η πνευματική μας ικανότητα!

Κύριε Λύπα ,σας άκουσα να μιλάτε και να ρωτάτε εάν έχουν πτυχία οι διάφοροι αρμόδιοι τουρισμού, έτσι ώστε το απόλυτο δικό σας  μηδέν να τοποθετηθεί  δίπλα σε όλους αυτούς. Μέχρι εκεί έχετε  ικανότητα επιχειρήματος ! Να σας  πληροφορήσω λοιπόν εγώ για το τι συμβαίνει στον σύγχρονο κόσμο.

Κύριε Λύπα, στον σύγχρονο λοιπόν κόσμο, τα πτυχία δεν αντικατοπτρίζουν την απόλυτη γνώση του κάθε σπουδαγμένου  αλλά η μετέπειτα εξειδίκευσή τους ,τα μεταπτυχιακά τους  ,οι μετεκπαιδεύσεις τους και κάθε είδους  σεμιναρίων πολλών μηνών . Παράδειγμα ,μπορεί κάποιος να έχει σπουδάσει οικονομικά αλλά να έχει συνεχίσει μετεκπαίδευση ή εξειδίκευση στο  marketing  ή στον τουρισμό ή σε οτιδήποτε άλλο!

Έτσι είναι ο σύγχρονος  κόσμος κύριε Λύπα! Αλλά το να μην έχεις εκπαιδευτεί σε τίποτα και να το συγκρίνεις αυτό δεν σε κάνει μεγάλο άντρα ,του αντιθέτου μάλιστα σε κάνει μεγάλο στόμα θεωρητικό και ποτέ πρακτικό...

Γνωρίζω βέβαια ότι δεκαετίες τώρα για όλους εσάς, αξία είχε η κομματική ταυτότητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όλοι λοιπόν αυτοί οι βολεμένοι μισούν απεριόριστα τους ικανούς και τους σπουδαγμένους και προσπαθούν να τους εξαφανίσουν. Με μεγάλη άνεση όλοι αυτοί μεταπηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο...

Και κάτι ακόμα, κύριε Λύπα! Επειδή έχω ικανότητα να μελετώ κάποιους  ανθρώπους ,ξέρω ότι οι φυσικές καταστροφές φέρνουν ζεστό χρήμα στον δήμο και για αυτό τον κηρύξατε σε έκτακτη ανάγκη , αλλά και για αυτό  προφανώς δεν υπήρξε καμία μελέτη ή προετοιμασία για έναν τέτοιο κατακλυσμό!!!

Υ.Γ. Κύριε Λύπα, επειδή μιλήσατε  για άνδρες ,μάθετε κάτι ακόμα που προφανώς δεν το γνωρίζετε!

Οι μεγάλοι άνδρες δημιουργούν τα γεγονότα, ενώ οι μικροί μιλάνε για αυτά!!!!  Και για τα σαλιγκάρια θα έλεγα εγώ!!!

ΚΑΡΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.