Τελευταίες Ειδήσεις

Η Αθήνα απαντά στον Ακάρ για το Καστελλόριζο: Δεν κάνουμε βήμα πίσω στα θέματα της εθνικής μας κυριαρχίας


«Καλό θα ήταν να γίνει αγώνας ειρήνης ανοικτής θαλάσσης ανάμεσα σε Τούρκους και Έλληνες».


Ο Γιάννης Οικονόμου κλήθηκε να σχολιάσει τις σημερινές εκ νέου προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Τρίτης, πως η κυβέρνηση τοποθετείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. 


Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχει επαγρύπνηση στην ελληνική πλευρά που είναι σε ετοιμότητα να υπερασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να δράσει όπως πρέπει με βάση τη νομιμότητα, ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να κάνει βήμα πίσω όσον αφορά τα θέματα της εθνικής της κυριαρχίας.


«Ρητορικές υπερβολές και πλειοδοσία προκλήσεων από το πολιτικό προσωπικό της Τουρκίας δεν προσθέτει τίποτα παραπάνω στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου επισημαίνοντας: «ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, η χώρα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή και τη σταθερότητα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε βήμα πίσω σε ότι αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία».


«Τα εθνικά μας δίκαια είναι προστατευμένα και η παγκόσμια κοινότητα έχει εμπεδώσει ότι η Ελλάδα είναι με την πλευρά του δικαίου. Θέλουμε ειρήνη και σταθερότητα και θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Την πλειοδοσία δηλώσεων την παρακολουθούμε και δεν θα προσθέσει κάτι παραπάνω στην εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Είμαστε δύναμη ειρήνης και ασφάλειας», σχολίασε. 

«Θα ήταν μια καλή ιδέα να γίνει ένας αγώνας ειρήνης ανοικτής θαλάσσης με Έλληνες και Τούρκους κολυμβητές. Είναι καλύτερα να δούμε πιο αποφορτισμένα το όλο ζήτημα και να μην δημιουργούνται εστίες έντασης. Το χρειάζεται η Ευρώπη και οι δυο χώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 


Ακάρ: «Αν το θέλει ο Θεός, θα έρθουμε κολυμπώντας στο Καστελλόριζο»


Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε νωρίτερα ο Χουλουσί Ακάρ. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο συνέδριο των Τούρκων πρεσβευτών στην Άγκυρα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στην απόσταση του Καστελλόριζου από την Τουρκία, λέγοντας πως είναι μόνο 1.950 μέτρα. 


«Οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ακάρ.


Με αφορμή, μάλιστα, δηλώσεις Έλληνα υπουργού τον οποίο δεν κατονόμασε και ο οποίος φέρεται να είπε ότι «αν μπορουν ας έρθουν (σ.σ. στο Καστελλόριζο)», ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι «αν θέλει ο Θεός μπορεί να φτάσουν Τούρκοι στρατιωτικοί κολυμπώντας». 


Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.