Τελευταίες Ειδήσεις

Μπροστά στη Δ.Ε.Θ. δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας, παλεύουμε για συντονισμό των συλλόγων στο Δημόσιο με τα εργατικά σωματεία και εργαζόμενων, για να μην πληρώσει και πάλι ο λαός!



ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ  ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ  ΤΗΣ  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΉΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ  ΤΟΥ Ν.Τ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ 24-8-2022

          Η Δ.Α.Σ. Δημοσιούπαλληλική Αγωνιστική  Συσπείρωση, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ,του Δημοσίου,  καλεί όλα τα σωματεία του Δημοσίου, όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας στο μεγάλο συλλαλητήριο, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στην πλατεία ΧΑΝΘ ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονόκης.

 

Παράλληλα στεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της πόλης μας, στο Δημόσιο και  Ιδιωτικό Τομέα, των φτωχών αγροτών της περιοχής μας, των αυτοαπασχολούμενων, των Συνταξιούχων, που αγωνίζονται να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

 Χαιρετίζουμε τα εργατικά σωματεία, Συλλόγους του μαζικού λαϊκού κινήματος, τους εργαζόμενους στην περιοχή μας, που από την πρώτη στιγμή έδειξαν την γνήσια ταξική αλληλεγγύη σε όλους αυτούς τους αγώνες, βρέθηκαν στο πλάι απεργών και των μαχόμενων εργαζομένων σε κάθε χώρο και κλάδο δουλειάς. 

Στεκόμαστε ιδιαίτερα και χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους που το τελευταίο διάστημα έχουν επιλέξει τον δρόμο του αγώνα, βρέθηκαν  σε κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

 Ήδη, σε πολλούς χώρους δουλειάς έχουν ανάψει εστίες αντίστασης.

ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, PRAKTIKER, LIDL, EFOOD, ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ και αλλού, ξέσπασαν απεργίες, κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Στην COSCO, ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ πέτυχαν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με βάση τις διεκδικήσεις τους.

·         Στην Υγεία, όπου οι μαχόμενοι υγειονομικοί και εν μέσω της πανδημίας, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τον κοινό τους αγώνα με εργατικά σωματεία και συλλόγους  του νομού μας, διεκδικούν.

Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας στο Νομό Τρικάλων( Γ.Ν. – Κ.Υ. Δομές Υγείας-Πρόνοιας) με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες, αξιοποιώντας τις καταστάσεις επιλαχόντων στην προκήρυξη 6Κ/2020.

Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας των εργαζομένων στις μονάδες υγείας και πρόνοιας και το ΕΚΑΒ.

Να προκηρυχθούν και να καλυφθούν οι θέσεις νοσηλευτών και φυσικοθεραπευτών για ΜΕΘ, που συστάθηκαν με το Ν. 4690/2020, τον Μάιο 2020 καθώς και οι θέσεις γιατρών, νοσηλευτών και υπολοίπων εργαζομένων που έχουν επανειλημμένα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί Υγείας από τον Σεπτέμβριο 2020.

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι(ΣΟΧ-ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ-ΟΑΕΔ)συμπεριλαμβανομένων των ειδικευόμενων νοσηλευτών.

·         Στην Εκπαίδευση,  που παρά τους 8.487 μόνιμους διορισμούς που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι, τα κενά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων παραμένουν τεράστια. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την νέα σχολική χρονιά, παρά τα μεγάλα λόγια του ΥΠΑΙΘ, υπονομεύει ακόμα περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αλλά και τα δικαιώματα των αναπληρωτών, την ανάγκη για μαζικές προσλήψεις από την αρχή της χρονιάς.

Τώρα είναι ώρα τα σωματεία, οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους γονείς, να διεκδικήσουμε, αποφασιστικά και δυναμικά, συγκεκριμένα μέτρα, πριν το άνοιγμα των σχολείων, για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών.

Γιατί  σήμερα δε μπορούμε να παρακολουθούμε με ουδετερότητα τα πολεμικά σφαγεία που δυναμώνουν στην Ουκρανία, ούτε να παίρνουμε θέση με τον έναν ή τον άλλο ληστή στην αρπαγή του πλούτου των λαών.

Γιατί δεν είναι σύγχρονο και ρεαλιστικό να συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, να μετράμε τη ζωή μας με το σταγονόμετρο.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους  του Δημοσίου στο Νομό μας σε συντονισμό με τα εργατικά σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους:  

            Τώρα είναι η ώρα το ποτάμι να φουσκώσει, να γίνει πραγματικότητα το σύνθημα ένας για όλους και όλοι για έναν.

Παίρνουμε παράδειγμα από όσους δεν σκύβουν το κεφάλι, επιλέγουν τον δρόμο της πάλης για τα δίκια τους.

            Παλεύουμε για να συναντηθούν όλοι αυτοί οι αγώνες, να προκύψουν νέοι σε άλλους χώρους δουλειάς, να μετατραπεί η οργή και η αγανάκτηση σε μέτωπο ενάντια στην ενιαία επίθεση εργοδοτών και κυβερνήσεων.

            Για να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας

             Για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας.

             Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

             Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό - λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

             Μέτρα προστασίας από την πανδημία, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμους γιατρούς - νοσηλευτές, εξοπλισμό και πόρους.

Μπροστά στη ΔΕΘ, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας, παλεύουμε για συντονισμό των σωματείων και εργαζόμενων, για να μην πληρώσει και πάλι ο λαός.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους σε Δημόσιο Τομέα του νομού μας, όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας,  στο μεγάλο συλλαλητήριο, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 18:00 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝ

 

            



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.