Τελευταίες Ειδήσεις

Λάρισα: Τους έδωσαν... λάθος μωρό στο μαιευτήριο - Πώς το κατάλαβαν οι γονείς


Μεγάλη περιπέτεια έζησε ένα ζευγάρι στη Λάρισα, καθώς αποδείχθηκε πως το νεογέννητο κοριτσάκι που πήραν από το μαιευτήριο δεν ήταν δικό τους.


Δύο γυναίκες γέννησαν την ίδια μέρα αλλά πήραν λάθος μωρά. Το ένα από τα δύο ζευγάρια μίλησε για την περιπέτεια που έζησε, όταν η μητέρα πήρε στην αγκαλιά της το νεογέννητο μωρό της, το θήλασε αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν το δικό της παιδί.


«Μέσα στην κούνια, εκεί που σου φέρνουν, που κουβαλάνε το μωρό, είχε το δικό μας το καρτελάκι, δεν δώσαμε πολλή σημασία εκείνη την στιγμή και οκ έγραφε το όνομά της», είπε ο πατέρας, μιλώντας στο Mega. «Στείλαμε φωτογραφίες στους συγγενείς μας, το θήλασε κιόλας η γυναίκα μου, το πρώτο γάλα έδωσε στο μωράκι κανονικά. Την άλλη μέρα το πρωί, μας φέρνουν ένα άλλο μωρό. Το βλέπουμε καλά – καλά και λέμε: ‘τι γίνεται; Κάτι δεν πάει καλά’. Βγαίνω έξω στον διάδρομο και βλέπω το υποτιθέμενο δικό μας μωρό ας πούμε, να κατευθύνεται αλλού και εγώ έχω πάθει σοκ… και μας λέει η μαία: ‘το χθεσινό, ήταν άλλο μωρό’. Δηλαδή το δικό μας μωρό πήγε αλλού», ανέφερε ο πατέρας.


Η μητέρα από την πλευρά της είπε: «Εγώ έχω και μια απώλεια μνήμης από το σοκ. Κάποια πράγματα δεν τα θυμάμαι. Με το που γέννησα, το είδα μετά που μου το έφεραν έτσι καθαρό και ντυμένο, δεν μου πήγε το μυαλό ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αλλά έρχεται την επόμενη ημέρα και βλέπω ένα μωρό και λέω: ‘ξεπρήστηκε;’, λέω: ‘κάτι έπαθε το παιδί’. Από την μια κάτι… δεν βλέπω τα ίδια, λέω «εντάξει, μπορεί και να είναι επειδή γέννησα τώρα, να είμαι κουρασμένη, να μην το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Είχαμε μικρή κοιλίτσα, δεν είχαμε μεγάλη και λέγαμε: ‘πώς χώρεσε αυτό το μωράκι μέσα στην κοιλίτσα’. Είχε τρεισήμισι κιλά ήταν εκείνο, το δικό μας ήταν 2.660 και φαινόταν η διαφορά όταν τα έβαζες δίπλα, δίπλα ξεκάθαρα. Τα έχουμε φωτογραφία, 18 του μηνός θα δεις ένα άλλο μωρό και 19 του μηνός θα δεις ένα άλλο μωρό. Σαν να γυρνούσαμε έργο. Η άλλη (μητέρα) από ότι μας είπε η μαία, μας είπε ότι δεν έχει καταλάβει κάτι, γιατί ήταν από καισαρική και ήταν λίγο αναίσθητη, έτσι ναρκωμένη. Αυτό που έχει γίνει δηλαδή είναι τραγικό».


Το ζευγάρι από τη Λάρισα, με όσα συνέβησαν, διατηρεί επιφυλάξεις και ζητά να γίνει εξέταση DNA στο μωρό για να βεβαιωθούν ότι αυτό που τους έφεραν τελικά στο μαιευτήριο, είναι πράγματι το δικό τους.


Σε επικοινωνία του Mega με την κλινική, η οι υπεύθυνοι έδειξαν την ενόχλησή τους, αφού, όπως είπαν, οι δημοσιογράφοι δεν είναι ούτε δικαστές ούτε εισαγγελείς. Ωστόσο, επιφυλάχτηκαν για επίσημη απάντηση την ερχόμενη εβδομάδα.


Μιλώντας στο Mega, ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος θυμάτων, είπε ότι έχουν γίνει όλες οι νομικές ενέργειες κατά της κλινικής. «Έχουμε προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη και να υπάρξουν συνέπειες στους υπευθύνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.