Τελευταίες Ειδήσεις

«Χρυσή» η Ελίνα Τζένγκο


Φανερά συγκινημένη, αλλά και χαρούμενη, ήταν η Ελίνα Τζένγκο στη διάρκεια της απονομής των μεταλλίων στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό στίβου του Μονάχου. 


ΗΕλίνα Τζένγκο επιβεβαίωσε τις προσδοκίες που «γέννησε» με την εμφάνιση της στα προκριματικά της Πέμπτης (18/8), χαρίζοντας στην Ελλάδα το τέταρτο της χρυσό μετάλλιο (2 η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, 1 ο Μίλτος Τεντόγλου) και το πέμπτο στο σύνολο (μαζί με το ασημένιο της Κατερίνας Στεφανίδη). 



Στον τελικό του Σαββάτου στον ακοντισμό, η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ εκτόξευσε το ακόντιο στα 65,81μ. στη δεύτερη της προσπάθεια, βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ και «σφραγίζοντας» το χρυσό μετάλλιο στην παρθενική παρουσία της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου! 



 

Η αποφασιστικότητα της Τζένγκο φάνηκε από την πρώτη βολή της, που ήταν στα 60,82μ., για να «καρφώσει» στη δεύτερη το ακόντιο στα 65,81μ. Η αθλήτρια δεν εκτέλεσε την τρίτη βολή της, όπως και την πέμπτη, ενώ η τέταρτη ήταν στα 59,40μ. και η έκτη στα 64,57μ.


 


Να σημειωθεί ότι η Τζένγκο έγινε η τρίτη Ελληνίδα που στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, μετά τις Άννα Βερούλη (19892, Αθήνα) και Μιρέλα Μανιάνη (2002, Μόναχο).


Μάλιστα στις πρώτες τις δηλώσεις μετά την σπουδαία επιτυχία η Ελίνα Τζένγκο αναφέρθηκε σε αυτή την παράδοση.


«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και συγκινημένη. Χαίρομαι που συνεχίζω την παράδοση στον ακοντισμό. Τον περίμενα αυτόν τον αγώνα και έκανα υπομονή. Ηταν όνειρο να αγωνίζομαι κόντρα στην Σποτάκοβα. Ανατριχιάζω και μόνο που την βλέπω από κοντά. Μεγάλωσα βλέποντάς την στην τηλεόραση και ήλπιζα να την αγωνιστώ μαζί της. Να που το όνειρο έγινε πραγματικότητα και είμαι πλέον στην ελίτ. Είμαι πολύ ευτυχισμένη» είπε.


Και πρόσθεσε: «Ευχαριστήθηκα την πρώτη βολή που ήταν μία σταθερή 60αρα και θα με έβαζε σίγουρα στην 8αδα. Εκεί χαλάρωσα και είπα ότι θα τα δώσω όλα. Στο ρεκόρ ο κόουτς τρελάθηκε, το ίδιο κι εγώ. Την περίμενα την 65αρα. Το σκεφτόμουν όλη την ώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.