Τελευταίες Ειδήσεις

Θανάσης Παιδής: Ιστορικές μνήμες και συγκίνηση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή



Ιστορικά επίκαιρη και γεμάτη συγκίνηση ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε το Δίκτυο Νέων Λάρισας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Μεσαγγάλων «ΑΡΧΑΙΑ ΦΙΛΑ», η οποία είχε ως κεντρικό θεματικό άξονα την επέτειο των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Με τίτλο «Η Σμύρνη μάνα καίγεται – 100 χρόνια από την Καταστροφή» έλαβε χώρα ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα, το οποίο παρακολούθησε πλήθος συμπολιτών στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, στα Μεσάγγαλα.

Παρών ήταν ο Θανάσης Παιδής, ο οποίος είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει στους διοργανωτές τα θερμά του συγχαρητήρια για τα σημαντικά μηνύματα που εξέπεμψε η εκδήλωση. Παράλληλα, συνομίλησε με πολλούς από τους παρευρισκόμενους – κατοίκους και επισκέπτες – ανταλλάσοντας απόψεις για όλα τα τρέχοντα ζητήματα.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής:

«Μία εξαιρετική εκδήλωση, άριστα οργανωμένη, πραγματοποιήθηκε στα Μεσάγγαλα.

Μέσα από όσα παρακολουθήσαμε αναδείχθηκαν οι μνήμες από τη Σμύρνη, τα γεγονότα που οδήγησαν στη Μικρασιατική Καταστροφή, όπως και αυτά που ακολούθησαν με τον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από τις μακραίωνες εστίες τους.

Απευθύνουμε ευχαριστίες στο Δίκτυο Νέων Λάρισας και στο Σύλλογο Γυναικών Μεσαγγάλων «ΑΡΧΑΙΑ ΦΙΛΑ», καθώς υλοποίησαν μια διοργάνωση η οποία χαρακτηρίστηκε από την αγάπη και τον σεβασμό για τις Αλησμόνητες Πατρίδες.

Συνάμα με τη συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή δίνονται όλα εκείνα τα στοιχεία για ανάλυση και προβληματισμό με στόχο να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Άλλωστε, έχει αποκτήσει διαχρονική επικαιρότητα η ρήση: “Λαός που ξεχνάει την ιστορία του δεν έχει μέλλον» και αυτό θα πρέπει να είναι μία από τις σταθερές της πορείας μας.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε πως θα παραμείνουμε πάντα κοντά στους φορείς που δραστηριοποιούνται για τη διάσωση και την μεταλαμπάδευση της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.