Τελευταίες Ειδήσεις

Καλαμπάκα: Πόλη της Τρούφας- Έγινε δεκτή η πρόταση του Μουσείου Μανιταριών



Μία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για την περιοχή έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μετεώρων και μάλιστα σχεδόν ομόφωνα (μειοψήφισαν δύο). Η απόφαση αφορά την ονομασία της Καλαμπάκας ως «Πόλης της Τρούφας», αφού πρόκειται για μία περιοχή που διαθέτει αποθέματα του ανεπανάληπτου και πανάκριβου αυτού υπόγειου μανιταριού, ενώ ταυτόχρονα, ως περιοχή με υψηλή τουριστική δραστηριότητα, διαθέτει τις υποδομές για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων σχετικών με την τρούφα.

Πρόκειται για δράσεις, οι οποίες μπορούν να περιλάβουν το σύνολο σχεδόν των παραγοντικών τομέων της περιοχής(εστίαση, ξενοδοχεία, εμπόριο, κλπ.), με αποτέλεσμα τη διάχυση των ωφελημάτων στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Είναι μία απόφαση, που εφόσον υλοποιηθεί, μπορεί να καταστήσει την Καλαμπάκα σημείο αναφοράς, όχι μόνον εξαιτίας των Μετεώρων, που είναι, ούτως ή άλλως το μεγάλο τους πλεονέκτημα, αλλά και εξαιτίας μιας συμπληρωματικής φυσιογνωμίας που αποκτά και η οποία σηματοδοτεί την δυνατότητα εναλλακτικών δραστηριοτήτων για τον επισκέπτη, με επίκεντρο την τρούφα.

Η απόφαση αυτή προέκυψε μετά από πρόταση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών, η οποία συζητήθηκε με θεσμικούς φορείς της πόλης, την επιτροπή τουρισμού του Δήμου και κατέληξε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο την υιοθέτησε συντριπτικά.

Ο Διευθυντής του Μουσείου Νίκος Πάλλας, με αφορμή το γεγονός αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση αυτή. Είναι μία απόφαση που δείχνει ότι η Δημοτική μας Αρχή στο σύνολό της, έχει την ικανότητα να λαμβάνει και να διαχειρίζεται αποφάσεις, οι οποίες αφήνουν έντονο αναπτυξιακό αποτύπωμα στην περιοχή και αφορούν το σύνολο της κοινωνίας. Θα είμαστε πάντα αρωγοί σε αυτές τις προσπάθειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.