Τελευταίες Ειδήσεις

Δραματικές ώρες στη Λέσβο: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά - Το λιμενικό απεγκλώβισε 9 άτομα από την παραλία


Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά στα Βατερά της νότιας Λέσβου.

Ηφωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τα εναέρια μέσα να ενισχύονται το απόγευμα, ενώ την ίδια στιγμή η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι μεγάλη και στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν και εθελοντές.

Στην περιοχή των Βατερών, από αέρος επιχειρείται η κατάσβεση της πυρκαγιάς στο γειτονικό δάσος, ενώ πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν μέσα στον οικισμό. Έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές σπίτια και επιχειρήσεις.

 

Μεγάλη φωτιά στα Βατέρα

Ένα δεύτερο μέτωπο κινείται από την περιοχή της Βρίσας, όπου ανοίχτηκαν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην περάσει η φωτιά μέσα στον οικισμό, στην περιοχή των Βασιλικών. Τέλος, ένα τρίτο μεγάλο μέτωπο κινείται μέσα από δασώδη πυκνή και δυσπρόσιτη περιοχή προς τον οικισμό Σταυρό, χωρίς όμως να τον απειλεί.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έκανε γνωστό ότι παρέχεται στέγαση μετά από συνεννόηση με τις υπηρεσίες, προσφέρεται διαμονή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Σκάλα Πολυχνίτου και στην Καλλονή και ψυχολογική υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση παιδιών, καθώς και φιλοξενία και περίθαλψη ζώων.

Συνολικά εννέα άτομα απεγκλωβίστηκαν από την ακτή των Βατερών με σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς και πέντε Έλληνες που ήταν εγκλωβισμένοι στην παραλία και περικυκλωμένοι από τη φωτιά.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πλωμαρίου, ενώ μία από τους διασωθέντες μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.