Τελευταίες Ειδήσεις

Κακοκαιρία Genesis: Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία, ποιες περιοχές πλήττει (βίντεο)


Η κακοκαιρία Genesis θα πλήξει ένα μεγάλο τμήμα της χώρας με βροχές και καταιγίδες, που θα επιφέρουν αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, όπως επισημάνθηκε κατά την έκτακτη ενημέρωση από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Η κακοκαιρία Genesis έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα σημάδια της. Καταιγίδες σημειώνονταν νωρίτερα σε Ανατολική Μακεδονία και Δυτική Θράκη, ενώ πλέον αρχίζουν και εξασθενούν. Ένα πιο ενεργοποιημένο μέτωπο βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία και επηρεάζει τα δυτικότερα τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης. Εξαπλώνεται προς τα ανατολικά και βορειοανατολικά.



«Με βάση την πρόγνωση της ΕΜΥ, προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από σήμερα έως και τη Δευτέρα 13 Ιουνίου. Η ατμοσφαιρική διαταραχή είναι σημαντική και επηρεάζει μεγάλο τμήμα της Ελλάδας», ανέφερεο γενικός γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.


Τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα, με ραγδαίες βροχές και καταιγίδες,  αναμένεται το πρώτο 24ωρο της Παρασκευής, στο Ιόνιο, την Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Δυτική Πελοπόννησο, επηρεάζοντας και τη Θεσσαλία, τις Σποράδες την Ανατολική Στερεά και τη Βόρεια Εύβοια. 


Αιφνίδιες πλημμύρες μπορούν να συμβούν σε πολλές πόλεις και οικισμούς κυρίως στη Δυτική Στερεά, συμπεριλαμβανομένου μέρος των νησιών του Ιονίου, αλλά και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο μέχρι την Πιερία και τις Σποράδες.


Ειδικά στη Θεσσαλία αναμένονται βροχοπτώσεις με μεγάλη διάρκεια.


Μήνυμα μέσω του 112 θα σταλεί στους κατοίκους των περιοχών που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία

«Είμαστε σε επιφυλακή για τις επιπτώσεις των έντονων καιρικών φαινομένων», σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου, λέγοντας πως στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα, θα αποσταλεί μήνυμα από το 112.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο γγ Πολιτικής Προστασίας είπε ότι έως τώρα η Αττική δεν συμπεριλαμβάνεται σε κανένα προγνωστικό μοντέλο της κακοκαιρίας.


«Για όλα αυτά, έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας. Είμαστε όλοι σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων», πρόσθεσε ο κ. Παπαγεωργίου.


Συνέχισε λέγοντας πως «απευθύνουμε ισχυρή σύσταση και θα πρέπει όλοι μας:


- Να αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

- Ποτέ και για κανέναν λόγο, να μην διασχίζουμε χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Το επαναλαμβάνουμε, για κανέναν λόγο!

- Θα πρέπει να παρακολουθούμε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και να ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες των Αρχών.»


Η κακοκαιρία Genesis αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας. Ήδη η ΓΓΠΠ έχει επικοινωνήσει με όλους τους περιφερειάρχες στη χώρα προκειμένου να υπάρξει υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.