Τελευταίες Ειδήσεις

Σε διαρκή εγρήγορση για τις προκλήσεις Ερντογάν


Το μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου προς τους Αρχηγούς των επιτελείων.

Μπορεί τα χαμόγελα και οι χειραψίες να περίσσεψαν στις σύντομες συναντήσεις που είχαν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ (στις Βρυξέλλες) και ο Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου (στο Φόρουμ των Πρεσπών), ωστόσο δεν έπεισαν την Αθήνα όσον αφορά τις τουρκικές προθέσεις. Στο υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Αμυνας παραμένουν σε εγρήγορση για κάθε ενδεχόμενο.

Αυτό δεν θα αλλάξει σύντομα. Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν πως οι Τούρκοι πάντα φορούν το προσωπείο της διπλωματικής αβρότητας όταν επίκειται ένα σημαντικό γεγονός και τώρα έχουν μπροστά τους τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη (29 και 30 Ιουνίου), όπου, με επίκεντρο τη Σουηδία και τη Φινλανδία, διαπραγματεύονται για όλα όσα τους «καίνε».

«Θα απαντήσουμε»

Θα περίμενε κανείς ότι οι τελευταίες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των υπόλοιπων αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης θα προκαλούσαν οξεία -αν όχι ανάλογη- αντίδραση από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις. Ομως, στο ΓΕΕΘΑ έχουν επιλέξει να αντιμετωπίζουν τα εθνικά ζητήματα με ψυχραιμία και επαγγελματισμό. Χαρακτηριστικό των παραπάνω είναι το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν έχει συγκληθεί ούτε μία έκτακτη σύσκεψη των Αρχηγών των επιτελείων υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ με αντικείμενο τις τουρκικές προκλήσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.