Τελευταίες Ειδήσεις

Βενέδικτος: ΑΞΙΟΣ ο νέος Ηγούμενος της ΙΜ Βαρλαάμ



Με την δέουσα θρσησκευτική λαμπρότητα παρουσία των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Καρπενησίου κ. Γεωργίου και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, κληρικών, μοναχών και πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε η τελετή ενθρόνισης του νέου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων Αρχιμανδρίτου Βενέδικτου Ζαχαράκη.

Στην ιστορική εορτάζουσα μονή των Μετεώρων επ ευκαιρία των Αγίων Πάντων, το απόγευμα του Σαββάτου κατά την διάρκεια του Αρχιερατικού Πανηγυρικού Εσπερινού έγινε με κάθε λαμπρτότητα και μεγαλοπρέπεια η κεκανονισμένη από το τυπικό της εκκλησίας ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Μονής Αρχιμανδρίτου Βενεδίκτου Ζαχαράκη.

Εμφανώς συγκινημένος  ο νέος Ηγούμενος ευχαρίστησε τον προηγούμενο της Ιεράς Μονής Σεβάσμιο Γέροντα Ισίδωρο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και την πατρική αγάπη και στοργή με την οποία τον περιέβαλε-όπως και όλη την αδελφότητα- ζήτησε να είναι πάντα δίπλα του για να τον συμβουλεύει ώστε να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα.

Ο Σεβασμιότατος κ. Θεόκλητος κατά την ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Καρπενησίου, τους Ηγουμένους, τους Κληρικούς και όλους τους παρισταμένους, αναφερόμενος στον ενθρονιζόμενο Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο εξέφρασε την βεβαιότητά ότι στο πρόσωπό του έγινε η άριστη επιλογή, υπογράμμισε τα άριστα δείγματα των ικανοτήτων και της αφοσίωσής του προς το Μοναστήρι και του ευχήθηκε εγκαρδίως υγεία και μακροημέρευση.

Ο κ. Θεόκλητος καταλήγοντας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον προηγούμενο της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Γέροντα Ισίδωρο Τσιατά χαρακτηρίζοντας τον «Άτλαντα» των Μετεώρων, μια εμβληματική μορφή η οποία κοσμεί την Μετεωρίτικη πολιτεία και τον μοναχισμό και ο οποίος σίγουρα θα συνδράμει τα μέγιστα με την σοφία και την αγάπη του για την ορθοδοξία στο έργο του νέου ηγουμένου.

Μετά το πέρας και της αρτοκλασίας τοπικές αρχές, εκπρόσωποι φορέων και πιστοί ευχήθηκαν στον νέο Ηγούμενο και επιτυχία στο δύσκολο και θεάρεστο έργο που επωμίζεται πλέον.

Στις ευχές όλων ενώνουμε κι εμείς τις δικές μας στον Καθηγούμενο-Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο αναφώντας ΑΞΙΟΣ!!!

 







































Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.