Τελευταίες Ειδήσεις

Συναντήσεις του Κώστα Σκρέκα με τον Ούγγρο Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Βιομηχανίας και Υψηλής Τεχνολογίας των Εμιράτων


Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε με τον Ούγγρο Υπουργό Εξωτερικών, Πίτερ Σίγιαρτο και τον Υπουργό Βιομηχανίας και Υψηλής Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σούλταν Αλ Τζαμπέρ.

Στη συνάντηση με τον Ούγγρο Υπουργό, ο κ. Σκρέκας παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχέδιο της Κυβέρνησης για την επάρκεια εφοδιασμού και την απρόσκοπτη τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο, στη σκιά του καταστροφικού πολέμου στην Ουκρανία. Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν τη δυνατότητα προώθησης ποσοτήτων φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία, μέσω της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, σε περίπτωση που σημειωθούν προβλήματα με την τροφοδοσία από τη Ρωσία.

Στη συνέχεια, ο Τρικαλινός Υπουργός βρέθηκε με τον Εμιρατινό Υπουργό Βιομηχανίας και Υψηλής Τεχνολογίας, στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Φόρουμ Ελλάδας - ΗΑΕ. Ο Υπουργός των ΗΑΕ επισκέφθηκε την Ελλάδα με μεγάλη επιχειρηματική αποστολή 60 ατόμων και το Φόρουμ καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον των ΗΑΕ για την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος. Ο κ. Σκρέκας συζήτησε με τον κ. Αλ Τζαμπέρ για τα φιλόδοξα σχέδια της Κυβέρνησης που αφορούν στην ενεργειακή μετάβαση και τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Σε μια κρίσιμη ιστορικά συγκυρία, ενισχύουμε τις διμερείς συνεργασίες προκειμένου να αυξήσουμε την ενεργειακή μας ανταγωνιστικότητα και ασφάλεια και να προσελκύσουμε κρίσιμες επενδύσεις που θα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης. Στη συνάντησή μου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας συζητήσαμε την ανάγκη απεξάρτησης των δύο χωρών από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα και τα μέτρα που έχουμε λάβει προς την κατεύθυνση αυτή. Με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Καινοτομίας των ΗΑΕ επιβεβαιώσαμε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων, λίγες εβδομάδας μετά την επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Άμπου Ντάμπι τον Μάιο. Το Ελληνοεμιρατινό Επιχειρηματικό Φόρουμ διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Κρατικού Επενδυτικού Ταμείου του Άμπου Ντάμπι και καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον των ΗΑΕ για επενδύσεις στην Ελλάδα και συνεργασίες με ελληνικές εταιρείες. Η στενότερη συνεργασία με τους εταίρους μας για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης αποτελεί τη μοναδική λύση για να θωρακίσουμε τη χώρα μας και να προστατέψουμε τους καταναλωτές, εξασφαλίζοντας προσιτές τιμές ενέργειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.