Τελευταίες Ειδήσεις

Η Βρετανία έχει ακόμα πρωθυπουργό: Τεχνικά νικητής, ηθικά ηττημένος ο Μπόρις Τζόνσον


Με 211 ψήφους υπέρ του ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου. Το 40% του κόμματός του όμως ψήφισε εναντίον του.

Με 211 ψήφους υπέρ του και 148 υπέρ της πρότασης μομφής, ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει πρωθυπουργός της Βρετανίας. 


Αυτό σημαίνει ότι περισσότερο από το 40% των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος ψήφισε κατά του Μπόρις Τζόνσον. 


Ο Μπόρις Τζόνσον κατάφερε να κερδίσει την πρόταση μομφής εναντίον του, όμως πρόκειται για πύρρειο νίκη καθώς 148 βουλευτές του ψήφισαν εναντίον του.


Όπως και να ψήφιζαν οι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος και μόνο που μια τέτοια ψηφοφορία συνέβη, ήταν η πρώτη ήττα του Μπόρις Τζόνσον. Μπορεί ο Βρετανός πρωθυπουργός να έχει προφυλαχθεί πλέον από αντίστοιχες προτάσεις για τον επόμενο χρόνο, όμως η «καρέκλα» του μοιάζει ακόμα να... τρίζει ίσως και εντονότερα από πριν.Από τους τέσσερις τελευταίους ηγέτες του Συντηρητικού Κόμματος που αντιμετώπισαν αντίστοιχη ψήφο δυσπιστίας οι τρεις κέρδισαν, είχαν όμως φύγει από την ηγεσία του κόμματος μέσα στον επόμενο χρόνο. Ως εκ τούτου το να επιβιώσει αυτή της φθοράς ο Μπόρις Τζόνσον και να είναι και πάλι αρχικά υποψήφιος και έπειτα νικητής στις επόμενες εκλογές μοιάζει αρκετά δύσκολο.


Ένας στόχος του Μπόρις Τζόνσον ήταν να κρατήσει τις εναντίον του ψήφους κάτω από 100, αλλά ο στόχος αυτός... ξέφυγε. Με τις ψήφους που πήρε όμως ο Μπόρις Τζόνσον ξεπέρασε εκείνες της Τερέζα Μέι.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.