Τελευταίες Ειδήσεις

Κοινωνικός τουρισμός 2022: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για δωρεάν διακοπές - Βήμα βήμα η διαδικασία


Ξεκινάει σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου και ώρα 13.00 η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στην διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos μέχρι τις 23 Ιουνίου και ώρα 14.00 και μα υποβάλλουν αίτηση.


Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 01.08.2022 έως 31.07.2023.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι (6) διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων.

Οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων που βρίσκονται στις νήσους Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω ή στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δέκα (10) διανυκτερεύσεις.

Οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν τους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ‘Αννας Ευβοίας θα εχουν 12 βράδια διανυκτέρευση.

Αναλυτικότερα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέξουν βήμα βήμα τη διαδικασία:


1. Όσοι υποβάλλουν αίτηση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα χρειαστούν


- είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet

- είτε τους κωδικούς της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)


2. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:


- ασφαλισμένοι που συγκέντρωσαν το έτος 2021 50 ημέρες από την ασφάλισή τους στον eΕΦΚΑ λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου με εισφορές υπέρ των συνεισπραττόμενων κλάδων της ΔΥΠΑ ή /και

τη χορήγηση ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας του άρθρ. 142 του ν.3655/2008, όπως ισχύει, ή /και

τη χορήγηση τακτικής επιδότησης ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις ή/και

τη χορήγηση επιδόματος μακροχρονίως ανέργων της παρ. ΙΑ.1.ΙΙΙ του ν. 4093/2012

- άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.


3. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται από τους ίδιους τους δικαιούχους και όχι μέσω των Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ,


4. Η αίτηση συμπληρώνεται αποκλειστικά από τους δικαιούχους και όχι από τους ωφελούμενους αυτών.


5. Στην αίτηση των δικαιούχων συμπεριλαμβάνονται τα στοιχεία των ωφελουμένων μελών τους.


6. Υποβολή αιτήσεως μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή.


7. Αιτήσεις που υποβάλλονται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και όχι μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης της ΔΥΠΑ π. ΟΑΕΔ δεν εξετάζονται.


8. Αν δύο δικαιούχοι της παροχής είναι σύζυγοι, δίνεται η δυνατότητα να λάβουν και οι δύο Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού, ακόμα και αν επιλεγόμενος βάσει της μοριοδότησης είναι μόνο ο ένας. Στην περίπτωση αυτή υποβάλλεται μία αίτηση από τον σύζυγο που βάσει των κριτηρίων του Πίνακα Μοριοδότησης συγκεντρώνει τα περισσότερα μόρια και έχει περισσότερες πιθανότητες να επιλεγεί, ο/η οποίος/α θα δηλώνει στα ωφελούμενα μέλη, εκτός από τα παιδιά του/της, και τον/τη δικαιούχο σύζυγό του/της. Ο/Η δικαιούχος σύζυγος που δηλώνεται ως ωφελούμενο μέλος δεν μοριοδοτείται.


Η δυνατότητα ταυτόχρονης επιλογής και των δύο συζύγων βάσει της μοριοδότησης του ενός δίνεται και στην περίπτωση που υποβληθούν από αυτούς ξεχωριστές αιτήσεις, εφόσον συμπληρώσουν στις αιτήσεις τους τα ζητούμενα στοιχεία του/της συζύγου.


9. Τυχόν ωφελούμενα παιδιά ή συνοδοί μπορούν να δηλώνονται και στις δύο αιτήσεις, αλλά σε περίπτωση επιλογής των γονέων τους θα εκδοθεί μία επιταγή επ’ ονόματί τους στο πλαίσιο της αίτησης του δικαιούχου γονέα που συμπληρώνει τα περισσότερα μόρια. Τα ανήλικα παιδιά θα δηλώνονται υποχρεωτικά και από τους δύο συζύγους για τη μοριοδότηση. Στην περίπτωση που το ίδιο άτομο υποβάλει αίτηση ως δικαιούχος και δηλωθεί και ως ωφελούμενο μέλος του συζύγου του, θα λαμβάνεται υπ’ όψιν η αίτηση που υπέβαλε ως δικαιούχος.


10. Αν ο ένας μόνο σύζυγος είναι δικαιούχος της παροχής και ο άλλος είναι έμμεσα ασφαλισμένο μέλος αυτού, ο δικαιούχος σύζυγος υποβάλλει την ηλεκτρονική αίτηση, δηλώνοντας στα ωφελούμενα μέλη και τον/τη σύζυγό του.


11. Σε κάθε αίτηση πρέπει να δηλώνονται όλα τα ανήλικα παιδιά των δικαιούχων έως 18 ετών (μη συμπληρωμένο το 18ο έτος), ακόμα και αν δεν εντάσσονται ηλικιακά στα ωφελούμενα, προκειμένου να μοριοδοτηθούν γι’ αυτά οι γονείς τους.


Μοριοδότηση

Κριτήρια μοριοδότησης αποτελούν: α) το πραγματικό δηλωθέν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα κατά περίπτωση-είτε φορολογείται με τις γενικές διατάξεις είτε είναι απαλλασσόμενο του φόρου είτε φορολογείται αυτοτελώς - φορολογικού έτους 2020 και β) ο αριθμός ανηλίκων τέκνων.


Τα μόρια ανά κριτήριο ορίζονται ως εξής:


Για το α' κριτήριο:

1. για δηλωθέν εισόδημα ύψους έως 10.000,99: 30 μόρια,


2. για δηλωθέν εισόδημα ύψους από 10.001,00 έως 20.000,99: 20 μόρια,


3. για δηλωθέν εισόδημα ύψους από 20.001,00 έως 30.000,99 €: 10 μόρια.


Για το β' κριτήριο: από 15 μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο.


Οι πληροφορίες σχετικά με το εισόδημα των δικαιούχων αναζητούνται με ηλεκτρονικό τρόπο από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Οι πληροφορίες σχετικά με τα ανήλικα τέκνα αναζητούνται αυτεπαγγέλτως από αρμόδιο δημόσιο φορέα ή, όπως ορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση.


Η βαθμολογία που συγκεντρώνουν κατά τη διαδικασία μοριοδότησης οι δικαιούχοι που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω προσαυξάνεται κατά 50%.

Επιλεγόμενοι από τη διαδικασία μοριοδότησης είναι εκείνοι οι δικαιούχοι που συγκεντρώνουν τη μέγιστη βαθμολογία, μέχρι να συμπληρωθεί, αθροιστικά με τους ωφελουμένους τους, ο προβλεπόμενος αριθμός


Μετά τη μοριοδότηση οι δικαιούχοι κατατάσσονται σε προσωρινό Μητρώο Δικαιούχων- Ωφελουμένων, στο οποίο αναγράφονται:


α. Ο Κωδικός Αριθμός της αίτησης συμμετοχής τους, τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου τους (Α.Φ.Μ.) και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (Α.Μ.Κ.Α.),


β. τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) των ωφελούμενων μελών ανά δικαιούχο,


γ. τα μόρια που αντιστοιχούν σε καθένα από τα κριτήρια μοριοδότησης της παρ. 2 του παρόντος, τυχόν προ-σαύξηση της παρ. 4 του παρόντος, ο συνολικός αριθμός μορίων και η σειρά κατάταξης των δικαιούχων με βάση τη συνολική μοριοδότηση των κριτηρίων. Ο αριθμός κατάταξης των ωφελουμένων είναι ίδιος με τον αριθμό κατάταξης των δικαιούχων.


δ. ένδειξη για την έκδοση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού για τους επιλεγόμενους δικαιούχους και τους ωφελούμενους αυτών που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.