Τελευταίες Ειδήσεις

Χαιρετισμός προς την Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στη Δραπετσώνα Πειραιά στις 18-19 Ιούνη 2022


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν.Τρικάλων, ¨με ομόφωνη απόφασή του, χαιρετίζει την μεγάλη Πανελλαδική Σύσκεψη που οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο(Π.Α.ΜΕ.) στις 18 & 19 Ιούνη, στο κλειστό γήπεδο «Αριστείδης Παπαμιχαήλ» στην Δραπετσώνα του Πειραιά,  και  συμμετοχή με εκπροσώπησή του από το μέλος  του Δ.Σ. του Συλλόγου Βάσω Μπακάση.

            Απευθύνουμε χαιρετισμό σε αυτή την μεγάλη συζήτηση που οργανώνεται  για το μέλλον του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και που σήμερα καλούμαστε εκ νέου να πληρώσουμε με νέες θυσίες τις συνέπειες του  ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Ελπίζουμε μέσα από αυτή την ζωντανή συζήτηση με την Πανελλαδική Σύσκεψη, να ενισχυθεί το ενδιαφέρον και να απαντηθεί ο προβληματισμός που υπάρχει σε χιλιάδες εργαζόμενους, στους χιλιάδες υγειονομικούς μετά από την πρόσφατη πείρα μας με την πανδημία, για τον ρόλο των συνδικάτων στην ανατροπή αυτής της κατάστασης.

Στον τομέα της υγείας γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει να δουλεύουμε αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, για 6 ημέρες την εβδομάδα με ένα ρεπό και να έχουμε δεκάδες χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας.  Ιδιαίτερα σήμερα που η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα να εργαζόμαστε λιγότερο.

Είμαστε όμως πιο έμπειροι! Πρέπει να βρεθούμε πιο προετοιμασμένοι στη νέα επίθεση που εξελίσσεται, για να μην πληρώσουμε με νέες περιπέτειες τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και να μπουν σε πρώτο πλάνο οι δικές μας ανάγκες.

Σε όλους όσους λένε «φτάνει ως εδώ, δεν πάει άλλο» ενώ παλεύουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες στην υγεία και την ζωή, να μεταφερθεί, να κατατεθεί  και να συζητηθεί από κάθε σωματεία, από κάθε χώρο δουλειάς η δική τους πείρα, ο προβληματισμός, η σκέψη τους  για το πώς θα δυναμώσει ο αγώνας μας.

Πως πρέπει σήμερα να είναι τα σωματεία στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, τι κίνημα θέλουμε. Να μεγαλώσει η συσπείρωση στον αγώνα, η αλληλεγγύη, ο συντονισμός εκατοντάδων σωματείων μαζί με τους υγειονομικούς, τους ασθενείς και τους  εργαζόμενους, να ανοίξει ο  δρόμος για τη ζωή που μας αξίζει  αλλά και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να το πετύχουμε.

Στα 23 χρόνια δράσης του ΠΑΜΕ, οι υγειονομικοί το γνώρισαν να είναι στο πλευρό  όλων των εργαζομένων  και ασθενών,  ενώνοντας τον αγώνα  με τους συμβασιούχους εργαζομένους και  πριν την πανδημία και στην πανδημία, δίνοντας καθημερινά  τον αγώνα για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας που θα έχει τις κατάλληλες υποδομές και το επαρκές προσωπικό προκειμένου να είναι πάντα έτοιμο να ανταποκριθεί στην πλήρη κάλυψη των αναγκών αξιοποιώντας τις εξελίξεις της επιστήμης.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες  με νέες αγωνιστικές δυνάμεις και ελπίδα για τα συμφέροντα των εργαζομένων

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

Μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού(νοσηλευτών, βοηθών θαλάμου, τραυματιοφορέων, φυσικοθεραπευτών, καθαριστριών) και κατάλληλη εκπαίδευσή του για την πλήρη στελέχωση της ΜΕΘ.

Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και άρση της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων συναδέλφων. Καμία απόλυση συναδέλφου!

Πλήρης κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας. Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων

 Έξω οι εργολάβοι από τα δημόσια νοσοκομεία

Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης στα 50 χρόνια για τις γυναίκες και στα 55 για τους άνδρες.

Όχι στην κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος.  Ορισμός ως επαγγελματική ασθένεια η νόσηση από COVID-19 λόγω έκθεσης κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Αύξηση του μισθού μας σε επίπεδα προ κρίσης και επαναφορά του 13ου -14ου μισθού

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ηλίας Τσιμπίδας                                                                                          Νίκος Ρίζος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.