Τελευταίες Ειδήσεις

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια»: Αποκλειστικές δηλώσεις Μητσοτάκη στη Realnews για τη μείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος


«Θα ανακοινώσω τη δέσμη των προτάσεων μέσα στον Μάιο και, ακόμη και αν δεν υιοθετηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα ισχύσουν από τον Ιούνιο», δηλώνει ο πρωθυπουργός στην εφημερίδα.


Παρέμβαση για το μείζον ζήτημα της ενέργειας πραγματοποιεί με δήλωσή του στη Realnews o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ημέρες μετά την επιδείνωση της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη που προκάλεσε η απόφαση της Μόσχας να σταματήσει την τροφοδοσία της Πολωνίας και της Βουλγαρίας με ρωσικό φυσικό αέριο. Ο πρωθυπουργός τονίζει πως η διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας και αυτονομίας της χώρας αποτελεί πρώτο μέλημα της κυβέρνησής του, ενώ, παράλληλα, η κυβέρνηση δίνει μάχη για να απαλύνει τις επιπτώσεις στα τιμολόγια ενέργειας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «εξαντλούμε όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια και μετατρέπουμε σε εκπτώσεις ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο τα υπερέσοδα που προκύπτουν στις αγορές των ΑΠΕ και στις δημοπρασίες ρύπων. Εως σήμερα έχουν δοθεί οριζόντιες αλλά και στοχευμένες -στους πιο ευάλωτουςενισχύσεις, ύψους 4 δισ. ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.