Τελευταίες Ειδήσεις

Τσίπρας: H πολιτική της κυβέρνησης ελλοχεύει κινδύνους για τα εθνικά μας συμφέροντα - Βίντεο


Για «παράδοση της κυβέρνησης άνευ όρων στους συμμάχους» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel απέρριψε τον ισχυρισμό ότι από τη σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή βγήκε ότι «πάνω κάτω» κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκονται «στην ίδια γραμμή».


Καταλόγισε και πάλι στην κυβέρνηση ότι «έχει το δόγμα του δεδομένου συμμάχου» και ότι «τα δίνει όλα χωρίς αντάλλαγμα», κάτι που όπως είπε τη δεδομένη στιγμή της «πολεμικής σχέσης» μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας «κοστίζει». «Αυτό που είπα ότι η Ελλάδα ανανεώνει τις βάσεις επ' αόριστον και μάλιστα στην Αλεξανδρούπολη που θα παίξει στρατηγικό ρόλο, στέλνει όπλα στην Ουκρανία και την ίδια στιγμή ως επιβράβευση οι ΗΠΑ στέλνουν F16 καινούργια για να πετούν πάνω από τα ελληνικά νησιά, αυτή η εικόνα δεν είναι σχήμα λόγου είναι πραγματικότητα», τόνισε.


Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «πολιτική που ελλοχεύει κινδύνους για τα εθνικά μας συμφέροντα» και που «απέχει πάρα πολύ από την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Όπως υποστήριξε, η προηγούμενη κυβέρνηση διεκδίκησε αναβάθμιση στις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ «με ανταλλάγματα» και κυρίως με «εγγυήσεις ασφαλείας έναντι της τουρκικής επιθετικότητας».




Τα 1.000 εκλογικά τμήματα, 1.000 ταχυδρομεία για να στείλουν τον λογαριασμό στον Μητσοτάκη την Κυριακή


«Το ρεύμα της πολιτικής αλλαγής στην κάλπη θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μπορείτε να φανταστείτε» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.


Τα 1.000 εκλογικά τμήματα την Κυριακή θα είναι 1.000 ταχυδρομεία που θα στείλουν επιστολές, που θα στείλουν τον λογαριασμό πίσω τον λογαριασμό στο Μέγαρο Μαξίμου τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι διαμορφώνεται κλίμα και ρεύμα πολιτικής αλλαγής που θα επιβεβαιωθεί.


«Για να υπάρξει πολιτική αλλαγή, για να υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση, θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτος και με διαφορά στις εκλογές που έρχονται. Όποιος προσδοκά την πολιτική αλλαγή θα πρέπει αν γνωρίζει ότι περνά από την πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες εκλογές, της απλής αναλογικής. Αυτές θα είναι οι κρίσιμες. Δουλεύουμε για να μη χρειαστεί να υπάρξουν δεύτερες εκλογές» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.


Όπως είπε, δεν είναι εφικτό να υπάρξει πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση αν πρώτο κόμμα είναι η κυβέρνηση. Ερωτηθείς αν βγαίνουν τα νούμερα από την πρώτη κάλπη για μία προοδευτική κυβέρνηση, απάντησε πως ναι και σημείωσε ότι «το ρεύμα της πολιτικής αλλαγής στην κάλπη θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μπορείτε να φανταστείτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.