«Δεν διέπραξα εγώ την πράξη και ζητώ συγγνώμη»

«Δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση να δέχομαι τέτοιο bullying», είπε ο Μανώλης Καραμανώλης, μιλώντας στο «Πρωινό» του ANT1, ξεκαθαρίζοντας πως δεν ήταν αυτός που προέβη σε αυτήν την άσχημη πράξη. «Δεν διέπραξα εγώ την πράξη και ζητώ συγγνώμη για το βίντεο που ανέβασα. Ήμουν και δεν ήμουν στην συγκεκριμένη παρέα. Δεν μπορώ να σας πω παραπάνω, η δικαιοσύνη θα μας κρίνει», σημείωσε. 

«Θέλω να ζητήσω μια συγγνώμη για το βίντεο που ανάρτησα στα social media. Δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση να δέχομαι τέτοιο bullying. Δεν ξέρω πως να το πω τώρα… Είναι πρωτόγνωρο για μένα. Θα ήθελα να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη για τον τρόπο που αντέδρασα. Θέλω να σας πω ότι δεν εμπλέκεται κανένας από αυτούς που κατηγορούν σε βίντεο και φωτογραφίες. Ο κατηγορούμενος είναι ήδη στην αρχή, η δικαιοσύνη θα δώσει δικαίωση. Εμείς είμαστε έξω και δεν έχουμε κάποια παραπτώματα, δεν έχουμε κάνει κάτι και τα υπόλοιπα αναμένονται», ανέφερε.

Ο φίλος του, ο οποίος τράβηξε το βίντεο, με τη σειρά του, όντας εξοργισμένος από τα δεκάδες αρνητικά μηνύματα που έλαβε, προχώρησε σε μία υβριστική ανάρτηση, όπου τόνιζε πως οι κατηγορίες εις βάρος του είναι υπερβολικές, καθώς ο ίδιος δηλώνει φιλόζωος.

Προϊστορία στην κακοποίηση ζώων

Παρ' όλα αυτά μία παλαιότερη ανάρτησή του προκάλεσε εκ νέου οργή στα social media. Ο ονομαζόμενος Μανώλης Καραμανώλης, είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν μία φωτογραφία όπου απεικονίζεται ένας σκύλος βαμμένος με μαρκαδόρο, καλύπτοντας μεγάλο μέρος του σώματός του με τα χρώματα της ποδοσφαιρικής ομάδας που υποστηρίζει. 

Ωστόσο, o 30χρονος, μιλώντας στον ANT1, τόνισε ότι ο σκύλος που είχε βαφτεί με πράσινο χρώμα στο παρελθόν δεν είναι δικός του.

Το γεγονός έκανε γνωστό η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου που ανέδειξε και το θέμα με την επίθεση στο γατάκι στην Αιδηψό. «Μας έδειχνε φωτογραφίες με τα σκυλιά του, ράτσας πιτ μπουλ και τα κουτάβια που τα έβαζε να γεννάνε. Εξαιρετικά ενδιαφέρον να πει στην ελληνική δικαιοσύνη αν αυτά τα κουτάβια δόθηκαν προς υιοθεσία με όλα τα νόμιμα ή προς πώληση παρανόμως» έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της. 

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες για τον 30χρονο εκκρεμούσε δίκη από το 2017 για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών άνω των 60 κιλών που είχαν εντοπίσει οι Αρχές. 

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Για το θέμα έκανε παρέμβαση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επικοινώνησε με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και με τον Διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Παπακώστα, ζητώντας να βρεθεί ο δράστης. Ο υπουργός ανέφερε ότι θα γίνουν όσα προβλέπει ο νόμος για την προστασία των ζώων. 

«Η Αστυνομία έχει προχωρήσει το τελευταίο πεντάμηνο σε 140 συλλήψεις για κακοποίηση ζώων και έχουν επιβληθεί 940 πρόστιμα. Άτομα που φέρονται με βία απέναντι στα ζώα, φέρονται με βία και απέναντί στους ανθρώπους. Ο νόμος για την κακοποίηση των ζώων τηρείται και η Ελληνική Αστυνομία είναι εδώ, για να βρίσκει τους ενόχους και να τους οδηγεί στη δικαιοσύνη», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το χρονικό της βάναυσης επίθεσης 

Το περιστατικό έγινε γνωστό μέσω των social media και υπήρξε γενική κατακραυγή. Την Κυριακή, σ’ ένα ταβερνάκι στην Αιδηψό μια παρέα νεαρών, φαίνεται να προσπαθεί να ταΐσει τα αδέσποτα γατάκια που τριγυρνούν. Ο ένας από αυτούς, κρατά ένα ψάρι στα χέρια του κι αμέσως, δύο γατούλες τον πλησιάζουν και προσπαθούν να το πάρουν.

Ξαφνικά, ο νεαρός με το τατουάζ στο πόδι, κλωτσά το γατάκι και το ρίχνει στη θάλασσα. Έπειτα φαίνεται να προσπαθεί να κάνει το ίδιο και στο άλλο γατάκι αλλα τελικά του ξεφεύγει.

Oργή στα social media