Τελευταίες Ειδήσεις

Κ. Παπακώστα| Ομιλία σε μια βαρυσήμαντη & ιστορική Συμφωνία για την Ασφάλεια και την Άμυνα της χώρας μας.
Η Τρικαλινή Βουλευτής άφησε το κοινοβουλευτικό της ‘’στίγμα’’ στην Ολομέλεια της Βουλής με την τοποθέτησή της σε μια ιστορική και βαρύνουσας σημασίας συζήτηση, σχετικά με την Κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

 

Με ξεκάθαρα και τεκμηριωμένα επιχειρήματα η κα. Παπακώστα έδειξε πως, η γενική δυναμική των εξελίξεων ευνοεί τα συμφέροντά μας και ότι το Πρωτόκολλο Τροποποίησης της Αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας και ΗΠΑ του 1990, που τελικά ψηφίστηκε χτες στην Βουλή, είναι αποτέλεσμα των συστηματικών και άκρως επιτυχών προσπαθειών της Κυβέρνησης, να αναβαθμιστούν οι στρατιωτικές σχέσεις με τις ΗΠΑ. Με αυτό το Πρωτόκολλο κατοχυρώνεται η Αλεξανδρούπολη, κομβικό σημείο για την εφαρμογή της στρατηγικής των ΗΠΑ, από οποιαδήποτε έκνομη βλέψη και υπονόμευση αλλά και μπαίνουν τα θεμέλια για να γίνει η χώρα κέντρο διοικητικής μέριμνας, συντήρησης οπλισμού και εκπαίδευσης.

 

Στη συνέχεια η Βουλευτής ρίχνοντας αιχμές στην αξιωματική αντιπολίτευση, ανέφερε τα εξής: « Ένα και μόνον παράδειγμα, κ.κ του ΣΥΡΙΖΑ , αρκεί να καταδείξει αυτό , που εσείς εσκεμμένα επιμένετε , να μην θυμάστε , τι συνέβη πραγματικά όταν προσπαθήσατε, από το καλοκαίρι του 2017 και έπειτα, να εκμαιεύσετε την δέσμευση των ΗΠΑ για αποδέσμευση και παραχώρηση των αντιτορπιλικών κλάσεως Arleigh- Burke. Εισπράξατε την απόλυτη ψυχρολουσία. Επαινετέος ο στόχος, αδέξια και πρόωρη όμως η εκτέλεση….»

 

Η Βουλευτής ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της λέγοντας πως, «Τέτοιες παραχωρήσεις δεν πρόκειται ποτέ , να καταστούν δυνατές , παρά μόνον όταν η στρατηγική σχέση ΗΠΑ και Ελλάδας σφυρηλατηθεί εκ νέου , σε συγκυρίες υψηλών διεθνών διακυβευμάτων. Επομένως, η μη έγκριση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης θα ήταν αφ’ ενός δείγμα αναξιόπιστης πολιτικής στάσης προς την συμμαχική χώρα των ΗΠΑ και θα απέκλειε την Ελλάδα από την άμεση συμμετοχή στις εξελίξεις και τολμώ να πω…. στην συνδιαμόρφωσή τους…

Πρόκειται για κάτι που δεν μπορούμε , δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση συμβεί…»

 

Δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.