Τελευταίες Ειδήσεις

Μήνυμα του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού


Η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν.

Η ιδέα προήλθε από την Εθνική Επιτροπή της Τσεχοσλοβακίας, η οποία το 1922 κήρυξε τριήμερη εκεχειρία κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα για την προώθηση της ειρήνης.

Η δράση του Ερυθρού Σταυρού είναι πλέον γνωστή σε όλους τους κατοίκους της Γης. Άνθρωποι με αδιάκοπη θετική διάθεση είναι πάντα παρόντες σε κάθε δύσκολη στιγμή, σε κάθε ξέσπασμα της Φύσης, σε κάθε ανθρώπινη ανάγκη.

Φέτος οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού είναι παρόντες στον πόλεμο της Ουκρανίας εκεί που οι άνθρωποι βιώνουν τις σοβαρές συνέπειες μιας τέτοιας καταστροφής σε όλους τους τομείς. Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού προσφέροντας τη βοήθεια τους, υποστηρίζοντας τις ευάλωτες κοινότητες, δίνοντας προτεραιότητα στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη κάτω από τρομακτικά δύσκολες συνθήκες την ώρα που μια ολόκληρη χώρα διαλύεται.

Σας είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες, γιατί αποδεικνύετε έμπρακτα ότι ο εθελοντισμός σημαίνει για σας στάση ζωής και προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.