Τελευταίες Ειδήσεις

Από την Καλαμπάκα η εκκίνηση του «βασιλικού» ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου





Με αφετηρία την πόλη της Καλαμπάκας και σιρκουί στην μοναδική πολιτεία των Μετεώρων δόθηκε η εκκίνηση του 5ου εταπ του διεθνή ποδηλατικού γύρου παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγςενάκη, του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Γιάννη Μπουτίνα, του Δημάρχου Μετεώρων Θοδωρή Αλέκου, του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Γιώργου Παπανικολάου και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής.

Η πέμπτη και τελευταία ημέρα του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, είναι εκείνη που θα κρίνει τον νικητή της γενικής κατάταξης. Πρόκειται για το «βασιλικό» ετάπ της διοργάνωσης. Παρότι χιλιομετρικά είναι το πιο μικρό -154,5- είναι το δυσκολότερο, με 2.627 υψομετρικά και το πέρασμα από την Κατάρα στα 1700μ. (υψηλότερο σημείο γύρου)!


Εκεί ακριβώς θα κριθεί και η φανέλα και το αν ο Άαρον Γκέιτ της Equities Black Spoke την κρατήσει ως το τέλος.








Το τελευταίο ετάπ, το «βασιλικό» του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας είναι το μικρότερο σε απόσταση, αλλά ίσως αποδειχτεί το ταχύτερο χάρη στην κλίσης που παρουσιάζει το ανάγλυφο της διαδρομής που οδηγεί στην Λίμνη των Ιωαννίνων.


Πρόκειται επίσης για μία συναρπαστική διαδρομή που αναμένεται να «θαμπώσει» τους λάτρεις της αγωνιστικής ποδηλασίας διεθνώς


Η εκκίνηση λαμβάνει χώρα από την πόλη της Καλαμπάκας με φόντο τους βράχους των Μετέωρων, όπου οι ποδηλάτες ανεβαίνουν σε ένα από τα εντυπωσιακότερα και πιο ιδιαίτερα γεωλογικά μνημεία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά του κόσμου.


Το πελοτόν θα κάνει έναν εντυπωσιακό σιρκουϊ στην δεύτερη μοναστηριακή κοινότητα στον Ορθόδοξο Ελλαδικό Χώρο, μετά το Άγιον Όρος, της βραχώδους σειράς των Μετεώρων.

Θα ξαναπεράσει από το κέντρο της Καλαμπάκας για να κατευθυνθεί πλέον προς την οροσειρά της Πίνδου, με το πέρασμα της Κατάρας, να υψώνεται μπροστά από τους ποδηλάτες.

Η ορεινή διαδρομή θρύλος, οδηγεί το γκρουπ στα 1700m, τον Αυχένα της Κατάρας, το ψηλότερο σημείο όλων των διαδρομών του φετινού Γύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.