Τελευταίες Ειδήσεις

9Η ΜΑΗ ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Ανακοίνωση για την 9η Μάη

Τιμή στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών μπροστά στην 9η Μάη, σε όσες και όσους έδωσαν τη ζωή τους, έμειναν ανάπηροι, μετείχαν στον αγώνα μαχόμενοι στα διάφορα μέτωπα του πολέμου, στα εκατομμύρια των νεκρών από πείνα, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, κάθε τόπου μαρτυρίου και φρίκης, όπου καταγράφηκε η απόλυτη απαξίωση της ανθρώπινης ύπαρξης, αποδίδει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Σε ανακοίνωσή της εξαίρει τη συμβολή της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού στην Αντιφασιστική Νίκη, ενώ σε άλλο σημείο προσθέτει: «Η αστική προπαγάνδα αποσιωπά ότι ο πόλεμος και ο φασισμός είναι τέκνα της ίδιας μήτρας, του καπιταλισμού, ότι ο φασισμός δεν είναι παρέκκλιση του συστήματος αλλά είναι οργανικό στοιχείο του, που στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο αναλαμβάνει προωθημένο ρόλο όταν χρειάζεται. Οι φασιστικές δυνάμεις τάσσονται πάντα στην υπηρεσία των κεφαλαιοκρατών και απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα». Στη συνέχεια καταγγέλλεται ακόμα κάθε προσπάθεια των αστικών επιτελείων για την παραχάραξη της Ιστορίας.

Σε ό,τι αφορά τις σημερινές εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σημειώνει πως «οι αιτίες και αυτού του πολέμου είναι οι ίδιες με αυτές των προηγούμενων» και επισημαίνει τις ευθύνες «της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, όλων των αστικών κομμάτων που υιοθετούν τη ΝΑΤΟική προπαγάνδα και συναινούν, με μικρές διαφοροποιήσεις, στην εμπλοκή της χώρας, μετατρέποντάς τη σε απέραντη ΝΑΤΟική βάση, σε ορμητήριο πολέμου, σε στόχο αντιποίνων για να υπηρετηθούν τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.