Τελευταίες Ειδήσεις

Συγκίνησε το κοινό «Ο άνθρωπος του Θεού» στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 9 Απριλίου στη  Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας η προβολή της βραβευμένης ταινίας «Ο άνθρωπος του Θεού», σε σκηνοθεσία Yelena Popovic και τον ηθοποιό Άρη Σερβετάλη σε μια μοναδική ερμηνεία στο ρόλο του Αγίου Νεκταρίου. Λόγω μεγάλης συμμετοχής του κοινού, η προβολή έγινε παράλληλα στον αύλειο χώρο της Βιβλιοθήκης και στον εσωτερικό χώρο, στο επίπεδο 0.

Το κοινό έζησε έντονες συγκινητικές στιγμές και ταξίδεψε στο χρόνο παρακολουθώντας τη ζωή και το έργο του Αγίου Νεκταρίου, που παρά τις συκοφαντίες που δέχθηκε στην Αλεξάνδρεια, παρέμεινε πιστός στις αρχές του, συνέχισε το θαυμαστό έργο του και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς γύρω του. Το 1961, σαράντα χρόνια μετά την κοίμησή του, ανακηρύχθηκε Άγιος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

H δημιουργός Υelena Popovic αναφέρει σχετικά με το μήνυμα που θέλει να μεταδώσει: «Πολλοί έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την αδικία, τα ψέματα, τη συκοφαντία και η μεγαλύτερη νίκη είναι αυτή που επιτυγχάνουμε μέσα μας. Στις μέρες μας, πολλοί αδικούνται και ταυτίζονται με τον Άγιο Νεκτάριο, αυτόν τον απλό άνθρωπο που έζησε ανάμεσά μας, που πάλεψε με την αδικία εκείνων που κηρύσσουν τη δικαιοσύνη, που υπέφερε όλη του τη ζωή, αλλά δεν ηττήθηκε. Ήταν νικητής και έδωσε ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να ζούμε και να πεθαίνουμε».

Η Διευθύντρια και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης εύχονται σε όλους Καλό Πάσχα με υγεία.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.