Τελευταίες Ειδήσεις

Εγκαινιάστηκε ο ΙΝ Αγίου Παντελεήμονος Διάβας


Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη εγκαινιάστηκε την Κυριακή ο ΙΝ
  Αγίου Παντελεήμονα και των Τριών Νεομαρτύρων (ιερομάρτυς Κωνσταντίνος εκ Περιστέρας, νεομάρτυς Πολύζος εκ Διάβας και νεομάρτυς Αθανάσιος εκ Θεόπετρας) στη Διάβα Καλαμπάκας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο.

Αρχικά τελέστηκε ο Όρθρος και ακολούθησε η τελετή των εγκαινίων με τη λιτάνευση των ιερών λειψάνων γύρω από τον Ναό, αφού άπαντες κληρικοί και πιστοί είχαν εξέλθει από αυτόν.

Ακολούθησε το τελετουργικό της εισόδου σε αυτόν, ο καθαγιασμός της Αγίας Τραπέζης με τα στάδια που έχει, της τοποθέτησης των ιερών λειψάνων στο «φυτό» της Αγίας Τραπέζης, της σφράγισής του με κηρομαστίχη, της έκπλυσης της Αγίας Τραπέζης με ζεστό νερό, σαπούνια και σφουγγάρια και το σκούπισμά της.

Στη συνέχεια έγινε το μύρωμα με Άγιο Μύρο και το σκούπισμα με καινούρια αντιμήνσια, και η ένδυση με το κατασάρκιο, επάνω στο οποίο ενεγράφη η ημερομηνία των εγκαινίων και υπογράφηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο.

Ακολούθησε ο καθαγιασμός του Ναού στις τέσσερις πλευρές του, κατά τον οποίο ο Σεβασμιότατος κ. Θεόκλητος τις σφράγισε με το μονόγραμμα του Χριστού, και το άναμμα της κανδήλας της Αγίας Τραπέζης.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη την ακολουθία των εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος εξηγούσε στους πιστούς τη διαδικασία, τονίζοντας τους συμβολισμούς της.

Την λαμπρή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Αλέκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης, ο Βουλευτής κ. Λιούτας, ο Αντιπεριφεριάρχης Τουρισμού Θεσσαλίας κ. Μπουτίνας, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Νάτσινα, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Φωλίνας, ο Αντιδήμαρχος κ. Παπανικολάου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του ΔΣ κ. Αβραμόπουλος και διοικητής της δομής προσφύγων Βέροιας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πιστών.

 











Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.