Τελευταίες Ειδήσεις

Κίνηση «βόμβα» από τις ΗΠΑ: Θα αποδεσμεύουν ένα εκατ. βαρέλια πετρελαίου τη μέρα από τα αποθέματά τους


Οι ΗΠΑ κάνουν μια νέα εντυπωσιακή κίνηση στην ενεργειακή σκακιέρα, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις τιμές των καυσίμων.


Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται αργότερα σήμερα να ανακοινώσει μια απόφαση «άνευ προηγουμένου», που έχει να κάνει με την αποδέσμευση 1 εκατομμυρίου βαρελιών πετρελαίου την ημέρα για τους επόμενους έξι μήνες από το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου των ΗΠΑ. 


Ο Μπάιντεν πρόκειται να προβεί στην ανακοίνωση στη 13:30 τοπική ώρα (20:30 ώρα Ελλάδας) στον Λευκό Οίκο. Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι να προσπαθήσει να μειώσει τις τιμές των καυσίμων που έχουν εκτιναχθεί στα ύψη τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.


«Μετά από διαβουλεύσεις με συμμάχους και εταίρους, ο πρόεδρος θα ανακοινώσει τη μεγαλύτερη αποδέσμευση αποθεμάτων πετρελαίου στην Ιστορία, διαθέτοντας ένα εκατομμύριο επιπλέον βαρέλια στην αγορά την ημέρα κατά μέσο όρο –κάθε μέρα– για τους επόμενους έξι μήνες», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φυσικό αέριο: Γερμανία και Γαλλία αρνούνται να υποκύψουν στον εκβιασμό Πούτιν

Φυσικό αέριο: Ούτε η Μεγάλη Βρετανία δεν υποκύπτει στο αίτημα Πούτιν για πληρωμή σε ρούβλια

Η Gazprom εξετάζει τις επιλογές της για να σταματήσει τις προμήθειες αερίου σε «μη φιλικές χώρες» στην Ευρώπη

Επιπλέον, η νομοθεσία περί αμυντικής παραγωγής θα εξουσιοδοτηθεί να υποστηρίζει την παραγωγή και την επεξεργασία ορυκτών και υλικών που χρησιμοποιούνται για συσσωρευτές μεγάλης χωρητικότητας - όπως λίθιο, νικέλιο, κοβάλτιο, γραφίτης και μαγγάνιο, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.


«Αποδέσμευση ρεκόρ»

Το μέγεθος της απελευθέρωσης αποθεμάτων πετρελαίου από το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου χαρακτηρίστηκε από τον Λευκό Οίκο ως «άνευ προηγουμένου», όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


«Ο κόσμος δεν είχε ποτέ δει απελευθέρωση αποθεμάτων πετρελαίου με αυτό το ρυθμό 1 εκατομμυρίου ημερησίως για τέτοιο διάστημα. Αυτή η αποδέσμευση ρεκόρ θα προσφέρει μια ιστορική ποσότητα προσφοράς που θα χρησιμεύσει ως γέφυρα μέχρι το τέλος του έτους, όταν η εγχώρια παραγωγή θα αυξηθεί».


Το υπουργείο Ενέργειας θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την απελευθέρωση για να ανανεώσει το Στρατηγικό απόθεμα πετρελαίου (SPR) για τα επόμενα χρόνια, συμπλήρωσε η αμερικανική προεδρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.