Τελευταίες Ειδήσεις

Οι καταθέσεις «καίνε» την Πισπιρίγκου – Σοκάρουν τα στοιχεία από τη δικογραφία


Σοκάρουν τα στοιχεία από καταθέσεις της δικογραφίας για την υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.


«Δεν φώναξε ούτε βοήθεια για το παιδί της», αναφέρει κατάθεση - «φωτιά» από νοσηλεύτρια για τις δραματικές στιγμές που η Τζωρτζίνα «έσβηνε».


Όπως ανέφερε στην κατάθεσή της η νοσηλεύτρια, τη στιγμή του επεισοδίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου βγήκε από τον θάλαμο όπου νοσηλευόταν το παιδί της και πλησίασε τη νοσοκόμα περπατώντας αργά. «Ο τρόπος που περπατούσε δεν μαρτυρούσε ότι έγινε κάτι, σαν να ζητούσε κάτι απλό, ένα σεντόνι. Όταν μπήκαν, είδαν το παιδί να έχει μελανιάσει, ήταν απνοϊκό. Γιατρός και νοσηλεύτρια παρατήρησαν επίσης ότι δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος από το οξύμετρο όταν πέφτουν οι παλμοί», ανέφερε σε ρεπορτάζ του ο Alpha. 


Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το μικρό κορίτσι, μετά από λίγη ώρα δυστυχώς κατέληξε. 


Ανθρώπινο χέρι είχε αποσυνδέσει το οξύμετρο


Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr, ένα καθοριστικό στοιχείο για την πορεία των ερευνών για τα τρία νεκρά παιδιά, είναι ότι ανθρώπινο χέρι φέρεται να είχε αποσυνδέσει το οξύμετρο που θα προειδοποιούσε εγκαίρως για την πτώση των σφυγμών της Τζωρτζίνας. 


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με την μικρή Τζωρτζίνα ειχε αποσυνδεθεί, την ημέρα που χάθηκε από τη ζωή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκπέμψει τον ήχο προειδοποίησης για πτώση των σφυγμών του παιδιού, ώστε να σπεύσουν νωρίτερα οι γιατροί.  


Το περιστατικό έγινε στις 29 Ιανουαρίου λίγο μετά τις 2.30 όταν νωχελικά και ψύχραιμα σύμφωνα με τις μαρτυρίες η Ρούλα Πισπιρίγκου ενημέρωσε τους γιατρούς πως η Τζωρτζίνα είχε ένα επεισόδιο.


Δεν λειτουργούσε


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός και η νοσηλεύτρια που πήγαν στον θάλαμο, διαπίστωσαν πως το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν. Ενώ θα έπρεπε να κάνει έναν χαρακτηριστικό ήχο- ειδοποίηση όταν πέφτουν οι σφυγμοί του παιδιού. Το κοριτσάκι ήταν απνοϊκό, δηλαδή χωρίς ανάσα. Κι όμως το σήμα κινδύνου από το οξύμετρο δεν βγήκε ποτέ. Η εκτίμηση είναι πως ανθρώπινο χέρι το είχε αποσυνδέσει, ώστε πιθανόν να μην ειδοποιηθούν νωρίτερα οι γιατροί, κατά τις ίδιες πληροφορίες. 


Το «άλλοθι» και στα SMS 


Η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπάθησε να δημιουργήσει άλλοθι για τον θάνατο της κόρης της, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Live News» του Mega. Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος τόνισε πως η 33χρονη κατηγορούμενη προσπάθησε να δημιουργήσει ένα άλλοθι όταν έκανε τη μοιραία «επίθεση» στο παιδί της.


Ειδικότερα, στις 11 Απριλίου του 2021 η Ρούλα Πισπιρίγκου χορηγεί την κεταμίνη στο μικρό παιδί και λίγη ώρα αργότερα μιλάει στο τηλέφωνο με μια φίλη της. Γεγονός που η ίδια η μητέρα επικαλείται για να τονίσει την αθωότητά της.


Σύμφωνα με όσα ανέφερε η γυναίκα που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής, η 33χρονη μητέρα ήταν αδιάφορη για τα ηχητικά σήματα των μηχανημάτων που υποστήριζαν την Τζωρτζίνα, και υποτονική στο να καλέσει τους γιατρούς για βοήθεια.


Αργότερα, αφού το παιδί κατέληξε, η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε SMS σε γιατρούς της Πάτρας προκειμένου να ζητήσει βοήθεια για τα όσα της είχαν συμβεί. «Αναρωτιέμαι τι έκανα λάθος, τι άλλο θα μπορούσα να είχα κάνει που ίσως κρατούσε στη ζωή αυτό το παιδί. Μετανιώνω, μετανιώνω που την άφησα αβοήθητη» ανέφερε χαρακτηριστικά στο ένα από αυτά.


Η «πρόβλεψη» της Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας: «Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμη»


Συνολικά εννέα επεισόδια παρουσίασε η μικρή Τζωρτζίνα, τα οποία χαρακτηρίστηκαν αιφνίδια από τους γιατρούς ενώ σε δύο από αυτά ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης. Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο νοσοκομείο της Πάτρας και στο Παίδων, αλλά ούτε στο Ωνάσειο, που έγινε και ο γονιδιακός έλεγχος, ούτε και στις ΜΕΘ.


Αποκαλυπτικό είναι το διαβιβαστικό της αστυνομίας για την υπόθεση δολοφονίας της άτυχης Τζωρτζίνας. Οι καταθέσεις των μαρτύρων για τα όσα βίωσε το πρωτότοκο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, «παγώνουν» το αίμα. Ανατριχιαστικές είναι και οι μαρτυρίες για τις αντιδράσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, της μάνας που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της. «Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμη», δήλωσε η Πισπιρίγκου στους γιατρούς, μία ημέρα πριν το κοριτσάκι πεθάνει…


Είναι χαρακτηριστικό πως όλα τα επεισόδια έγιναν απουσία των γιατρών, ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητούσε πάντα μονόκλινο και ρωτούσε αν υπάρχουν κάμερες στο δωμάτιο επικαλούμενη την ανησυχία της μήπως τις κλέψουν πράγματα. Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στους γιατρούς, η «πρόβλεψη» της Ρούλας Πισπιρίγκου μια ημέρα πριν τον θάνατο του παιδιού της, όταν απευθυνόμενη στους γιατρούς, είπε: «Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμη!».


Όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, σε κανένα από τα επεισόδια δεν ήταν παρόντες οι γιατροί. «Στις 21 Ιανουαρίου του 2022 εισήχθη σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πατρών, παρέμεινε για 12 ώρες και επέστρεψε σε Παιδιατρική Κλινική. Έπειτα από 24 ώρες εμφανίστηκαν άλλα τέσσερα επεισόδια μικρής διάρκειας, τα συμπτώματα των οποίων υποχώρησαν και μεταφέρθηκε εκ νέου στη ΜΕΘ έμεινε για 36 ώρες, επέστρεψε πίσω στην Κλινική και έπειτα από 24 ώρες εμφάνισε νέο επεισόδιο. Με άπνοια, αποκορεσμό, κυάνωση και βραδυκαρδία. Το κορίτσι εισήχθη εκ νέου στη ΜΕΘ και έμεινε εκεί για 24 ώρες χωρίς να έχει συμπτώματα. Τότε αποφασίζεται η διακομιδή του παιδιού στο Παίδων Αγλαία Κυριακού».


Το πρώτο 24ωρο το παιδί δεν παρουσίασε κανένα επεισόδιο, ενώ το δεύτερο 24ωρο το παιδί παρουσίαζει και πάλι επεισόδιο συνολικής διάρκειας 3,5 λεπτών, το οποίο αντιμετωπίστηκε. Τις επόμενες ημέρες εμφανίζει από 28 Ιανουαρίου ως 29 Ιανουαρίου εμφανίζει μικρής διάρκειας τέτοια επεισόδια, ενώ στις 29 του μήνα παρουσίασε επεισόδια άπνοιας και εισήχθη και πάλι στην Εντατική, διασωληνώθηκε και 13.50 ώρα το παιδί κατέληξε.


«Από την Υπηρεσία μας εξετάστηκε το σύνολο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού τόσο στο Ωνάσειο όσο και στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού. Κατά τη νοσηλεία στο Ωνάσειο δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο επικίνδυνης ταχυκαρδίας και διαπιστώθηκε η κανονική λειτουργία του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στο παιδί. Επίσης, έγιναν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα» φέρεται να αναφέρεται στο διαβιβαστικό.


Μόλις το παιδί μεταφέρθηκε και πάλι στο Παίδων η Ρούλα Πισπιρίγγου σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, η οποία συνόδευε το παιδί, ζήτησε από την εφημερεύουσα γιατρό να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο με την κόρη της. Σημειώνεται, ότι το πρώτο βράδυ της νοσηλείας στο δωμάτιο του παιδιού ήταν και ο πατέρας, ενώ όλες τις άλλες ημέρες, από τις 27 Ιανουαρίου και έπειτα, μόνον η μητέρα της. Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού, η Ρούλα Πισπιρίγκου ρωτούσε αν υπάρχουν κάμερες στο νοσοκομείου, δηλώνοντας αγχωμένη επειδή αφήνει τα πράγματα της στο δωμάτιο και φοβόταν για κλοπές.


«Κάποια από τα φάρμακα που εχορηγούντο στο παιδί ήταν ενδοφλέβια και κάποια από τη γαστροστομία που έφερε για τη σίτιση του. Η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί τα φάρμακα από τη γαστροστομία και γι αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί. Μέσα στο νοσοκομείο το παιδί παρουσίασε νέα επεισόδια και εξαιτίας αυτών δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει την χορήγηση των φαρμάκων η Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά να το κάνει αποκλειστικά η νοσοκόμα»


Η ημέρα θανάτου


Στις 29 Ιανουαρίου 2022, λίγο πριν από τις 2.30 μία απο τις νοσηλεύτριες αντιλαμβάνεται την Ρούλα Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. «Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι η κάτι άλλο. Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Οταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε την γιατρό που εφημέρευε και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού» αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Κατά την είσοδο των γιατρών στο θάλαμο διαπιστώθηκε ότι το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοικό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι από το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν, χαρακτηριστικός ήχος που κάνει, όταν πέσουν οι σφιγμοί του παιδιού. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα 15.50 κατέληξε.


Από την τοξικολογική επειδή προκύπτει ότι ο θάνατος επήλθε συνέπεια θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία. «Στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε κεταμίνη σε πολύ υψηλή συγκέντρωση 6,5 ml ανά ml.


Ο χρόνος που χρειάστηκε για να δράσει η κεταμίνη είναι από 5 ως 20 λεπτά» εξηγείται στο έγγραφο.


«Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα!»


Σύμφωνα με την έρευνα, το επεισόδιο εξελίχθηκε ραγδαία κανένας από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν χορήγησε στο παιδί κεταμίνη. «Η μητέρα ήταν συνεχώς παρούσα και κοντά στο παιδί, ήταν εκείνη που ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο, ρώτησε για τις κάμερες και δήλωσε ότι γνωρίζει να χορηγεί τα φάρμακα μέσω γαστροστομίας» αναφέρεται στο διαβιβαστικό και συμπληρώνεται: «Στις 28 Ιανουαρίου μία ημέρα πριν το παιδί πεθάνει, η μάνα είπε στους γιατρούς πως αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Στην πραγματικότητα, «πρόεβλεψε» το μεγάλο επεισόδιο του παιδιού που τελικά συνέβη και οδήγησε στον θάνατό του. 


Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα λεγόμενά της έκαναν αίσθηση στους γιατρούς γιατί από τα δεδομένα που είχαν τίποτε δεν προμήνυε ένα μεγάλο επεισόδιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Παίδων τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την αποχώρηση του πατέρα, ενώ όταν εκδηλώθηκε το τελευταίο επεισόδιο εκείνη ήταν ψύχραιμη κατά τη διάρκεια των απεγνωσμένων προσπαθειών των γιατρών να σώσουν το παιδί. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.